Slut på den fina sköna helgen :(

Helgen gick för snabbt, som vanligt:( Dagen har bestått av rensning i källaren å en vända på tippen, sen till det mer roliga, en filmkamera inhandlades i Valbo, Casper fick sig en mössa å  Viktor köpte en fin jacka. Under kvällen har vi haft Caspers farmor å farfar här:) Nu sover token å vi inväntar beck.

Sitter å leker i leksakslådan

Sitter å pillar i sig lite brödbitar

favvon, att ha nått på huvudet:)



En fin fin Lördag

Ja hela dagen har vart toppen, vart så mys att bara få vara hemma med mina grabbar å pyssla här hemma. Vi har hunnit med en heldel och i morgon styr vi kosan mot valbo för att köpa en filmkamera, lillen vill bli filmstjärna så det e ju bara att införskaffa:) Casper vill inte somna idag heller, just nu är Viktor uppe hos han<3 ska välle gå upp en sväng till men sen blire film:)

Mina underbara grabbar


Jahopp

Ja det va den kvällen det, inte lika mys som jag hade tänkt mig, nä lilla Casper har dragit på sig en förkylning å hade svårt för att somna (när hände det senast? är nog lite bortskämd). Vi försökte med sängen, famnen, mer vällning, näsdroppar, sängen igen, famnen, mysa lite i soffan, sängen och tillslut somna han i famnen... från kvart i sju till 9 höll vi på...Dessutom har jag ont i magen å är inte alls sugen på popcorn som jag hade planerat.. jaja sluta klaga nu:)  Jag hade tänkt att bege mig till sängen å kika på tv, för den är äntligen igång:)  Godnatt:)


en suddig mörk webbcambild på en Casper som myser i soffan med mig ikväll

En fredag

Ikväll ska jag ha mysfredag själv eller Casper blir med fram till 19 men sen får jag klara mig själv, å det gör jag så bra så :) Annars i helgen hoppas jag vi hinner med att åka till tippen en vända, städa upp både i källaren å i övriga huset, fixa klart trappen, få upp alla lister å på söndag hinna med lite babysim på morgonen:) Inte ska vi sitta still inte, skulle va bra härligt att få in utemöblerna och kratta bort lite löv på tomten också;) Nää nu blire kaffe å gå ner å måla lister medans cappson sover:)

Suddiga morgobilder på oss<3


Inge bloggande

Nä jag orka bara inte uppdatera idag, men ett litte inlägg kan jag väll skriva;) har haft en toppendag med barn och föräldrar hemma hos Madde Henrik och Albin. Casper har vart på bra humör hela dagen och gick inte å la sig förens vid halv 9.. haha va händer me lillen;D detta bådar gott inför vintertiden:)
Godnatt

Viktor med en nyfödd casper




Glad på kvällen

åå jag hoppas verkligen att det fortsätter så här, Casper har vart helnöjd två kvällar irad å då kanske vi klarar den här övergången med vintertid fint:) annars har han vart så trött där innan 7 så man bara vill gå å lägga honom men nu har han lekt till 7 utan problem:D Annars idag har vi haft besök av skolflickorna<3 å Anna panna stanna kvar hos oss under eftermiddagen å myste:D I morgon ska vi på mammaträff hos Madde å Albin, ska bli riktigt trevligt, snart blire nattinatt!


Glad liten skit!

Va jag älskar dom dagarna när Casper är på sånt glatt humör, han kan lätt leka själv en bra stund å slocknar bums när han ska sova middag. Jag undrar om han är gladare nu för att han kan krypa!? Igår på öppna förskolan testa vi en lära-gå-vagn den gilla han som bara den så en sån blir det så fort vi hittar en vi vill ha:) Nu har även Cappson fått sin andra tand så jag tycker han borde komma igång med att tugga snart, tänkte prova att ge honom korvstroganoff (som jag lagat) till lunch, får vi se om det går hem ;D



Busar med leksakslådan på morgonen


Öppnis

Idag har vi gått långpromenaden till öppnaförskolan i hemlingby och tillbaka:) Ännu en lyckad morgon på öppnis, Casper va på humör å kröp på rätt bra där, e riktigt kul att se han krypa iväg till kompisarna. Träffa även en mamma från föräldrarutbildningen (som jag snacka väldigt mycket med under utbildningen) så nu fick jag se hennes flicka för första gången. Jahapp nu sitter ja å väntar på att Casper ska vakna för att få kvällsmat å sen blire en promenad me bebbarna mina. Viktor spelar innebandy på tisdagar å kommer hem lite senare.


Natti natt

Jag mår sisådär nu igen... hoppas allt e bra efter natten:) vill så gärna me till öppnis i morgon. Tror det blir en tidig kväll idag och jag funderar så på hur vi ska få Casper att hålla sig vaken en timme till på kvällarna det är ju snart vintertid å vi har jobbigt nu att ha honom vaken till 7.... jaja vi får kämpa lite!

ibland e han ganska vig


Kan jö!

Lillen har vart lite gnällig idag, va ska vi skylla på? jag vet att det händer mycket i lilla kroppen nu, han har liksom på bara några dagar fått sånt intresse för att röra sig, idag har han krypt igenom hela vardagsrummet, i sängen kryper han runt och försöker ställa sig så den här veckan ska det barnsäkras iallafall på undervåningen. Jag är så rädd att det ska hända nånting, det går otroligt snabbt när nånting händer...Å i går kväll börja han illskrika i sömnen å det va svårt att lugna ner honom å nått sånt har aldrig hänt förut. Men oj så kul det är när han nu ser ut som en liten pojke och börjar röra sig som ett litet barn:)

Mitt Lilla hjärta

Falun

Idag ska vi på äventyr till Falun:D lager 157 e det som gäller vilket ligger otroligt lång ifrån falun men iallafall :) högskoleprovet gick ingevidare, men resultatet borde räcka! Hej hopp

Snart

Bara några vakna timmar kvar tills jag sitter framför skolbänken och skriver ett högskoleprov, ÅNGEST! Inge kul att jag måste få bra, kommer va så sur i morgon när jag fått sett vad jag får. Jag hoppas, hoppas att det går vägen att dom den här gången lägger ett lätt prov. Nä dax för fredagsmys iallafall:)

såhär tycker vi om högskoleprovet:P

Underbar morgon :)

Casper somna om idag också, inte jag men det va skönt att ligga å dra sig:) Sen har vi haft en lugn å skön morgon med massa bus å mys utan att gnälla, det gillar jag, vädret e ju på topp också! I dag blir det nog en långpromenad med hunden eller en promenad ner på stan och shopping. Casper växer ur allt å jag nöter ut alla mina kläder så kanske dax att fixa till garderoben lite ;)

Igår hade vi en toppen eftermiddag med Linabus och Lisa, vi gick även till hedvigsträdgård å spana på blommor kanske dax att börja bli lite huslig å ha fina blommor. Jag handlade i allafall en blomma  som jag hoppas jag kan hålla i liv nån vecka. Kvällen fick jag barnfri då Viktor gick över till sin mamma å myste där, då blidde det plugg av högskoleprov, usch va dom försöker luras på mattedelen... Fick även hem kantarellpaj :D:D det ska bli gott till lunch, TACK!


Jag fixa till den så att den skulle passa in i vårt vita, lila och silvriga sovrum :),
tur att den lila blomman inte kan dö ;)


Blyger

Jaha nu har vi fått en blyger i huset, jag hade räknat me att Casper skulle bli blyg men han har liksom inte visat mycket alls förens den här veckan! Nu börja han gråta störtflod när grannen hälsa på honom..Så ta inte illa upp om han gör desamma me nån av er.. han bara tycker att vissa är väääldigt läskiga..å pinsamt är det för mig å jobbigt för Casper... Snart ska vi få finbesök av Lisa och Lina  :)

Sovmorgon

Det va på tiden att han kunde somna om efter han vaknar vid 6:) idag fick jag sova vidare fram till halv 8 det behövdes, inte för att man känner sig piggare men det är ändå härligt. Å vilken fart lilla Casper har fått nu han ålar sig fram hit och dit, men fortfarande e han lite lat, det måste vara nått kul han ska åt för att han ska anstränga sig! nää dax att ta å leka lite me cappson son tröttnat lite på att vara vaken nu ;)


Morgonbus med ålen min :)


Helt slut!

Det blidde en lång promenad under förmiddagen, är en bra bit att gå till öppna förskolan å tillbaka men trevligt vare att träffa mammor å andra bebbar å en lång promenad är ju säkerligen bara bra för mig:) Nu är jag helt slut, huvudet dunkar å jag funderar på att lägga mig ett tag:) Har ju knappt sovit nått alls på dagen sen cappson kom, förr va det rutin att ta en lur:)


Fånga sin egen skugga är inte lätt men ganska kul :)


Hej

Helgen har rullat på å nu är det vardag igen. Igår fira vi min pappa som fyller år idag (Stort Grattis), käka mat på terassen å Casper satt med på restaurangen så fint, fast lite bus vare i kroppen:) Idag har vi mest bara haft dåliga rutiner å råkat vart ute när det regnat. Cappsson har även börjat bli lite blyg eller nått, för gudfar va tydligen läskig idag, han börjar vrålgråta:S Men kvällen blev mysig iallafall, vi bada jag å casper å sen blev det tandborstning med pappsen å det va spännande:) I morgon blir det öppnaförskolan å en långpromenad dit vid kvart i nio:)



Lördag

Jaha då har vi haft städdag i området det gick fint å vi fick hälsa på alla grannar, vi har även vart å handlat å målat i trappen, dagen har rullat på så fint. Men jag låter som jag vet inte vad, min hals e helt förstörd, får inte fram många vettiga ord:/ Nu blire lite Lördagsmys, chips å kanske ett glas vin vore på sin plats, Casper blir nattad av pappa just nu:)


8 månader

Tur att farmor kommer ihåg att lillen blivit en månad äldre, själv hänger jag inte med i svängarna:) Idag va det 8 månader sen lilla Casper kröp ur sitt bo, det är ingen liten kille längre, om 4 månade blir han 1 år! Nu står det inte på förens han kryper omkring överallt, han e något ostadig än men viljan finns där, dock inte tålamodet;D Han sov iallafall kanon i natt å jag kände mig ganska utvilad när han vaknade vid 7, hade dessvärre lite mer förkylning igen, verkar inte vilja ge sig! idag är det iallafall sista dagen  att ansöka till vt på högskolan, måste in å kika så allt ser rätt ut sen håller vi tummarna:) nu vakna buset vi hörs trevlig fredag:)


en 8 månaders liten casper som morgonleker


Glömde jö:)

Vi har ju vägt lillpyret nu på bvc å han hade inte ökat så mycket som när jag vägde en nymatad  Casper med kissblöja, utan vågen stanna på ca:7400g å 72 cm lång om jag inte minns fel:) Längdkurvan hade tagit ett kliv upp över normalkurvan  å vikten låg kvar två under "normal". Bvc-sköterskan sa att det e en period framöver som kan vara knölig för bebben då det händer så mycket i kropp å psyke, å nätterna kan ofta krångla massor, vi håller tummarna för att Casper slipper det! Nu börjar mitt lilla huvud bli trött, kanske skulle börja tänka på att sova... man vet ju aldrig om Casper kommer sova bra!  Nattinatt


man ska ju vara nakenfis om vågen ska visa rätt:D knäppa mamma som inte fattar det;D


Som bortblåst

Det va ju skönt att min feber försvann för det e inte lätt att orka ta hand om en bebis å vara sjuk själv:) Men när febern släpper känns det som en jäkla drömvärld och det tackar jag för :) Vi vill ändå inte vara ute för mycket idag för det blåser ju storm, tänkte gå en sväng till konsum  och handla men jag ändrade planerna å gick en sväng i skogen istället, Casper är ju så snorig, vill inte ställa till det så han han får nått värre. Svammel svammel, idag ska vi tapetsera och måla trappen jag e taggad till tusen det va jag inte igår när viktor tyckte jag skulle hjälpa till med tapeterna ;)



 

Där bodde cappsson:), Hittat bilder från Viktors mobil :)


Buuuuuhu

Mår skit idag, både jag å Casper är förkylda, å e man mamma får man stå ut med sånt för mer kommer det bli, vilket immunförvsar jag måste ha om nått år:) jobbigt bara att huvudvärken inte går över av alvedon och kaffe, får hoppas på att nästa natt kommer bli bättre än den här natten! Å igår va jag å Marie till Ultuna med lilla Carisma, som blivit sjuk, hon fick opereras akut för hon hade en livmodersinflammation:/ men operationen gick fint å hon är nog snart back on track, Carisma är Wilmas lilla bebiskompis, kommer från samma kennel:) Nu måste jag ta tag i ansökning till högskolan osv....


här va vi nog lika slitna som vi e idag, dagen då casper kom till Världen :)<3


Sköna fina måndag:)

I dag e livet på topp, känner mig glad i hela kroppen fast jag har en lite förkyning som ligger i bakgrunden å bråkar med mig:/ Vi inledde dagen med ett besök på bvc med dom andra i föräldrargruppen, tänder va ämnet idag, en tandläkare var där och snacka, å ikväll ska vi nog börja borsta lilla tanden:) vägde även klumpen med kläder å blöja på för att få ett hum om va han väger å vågen visa 7800 kan det stämma:)?  gått upp ett kilo på en månad, ja vi får se i morgon får då ska vi vägas på riktigt:) nu ska vi bara mysa tills Viktor kommer hem för då blir det måla hela kvällen , nu ska trappen få sig lite färg:)


Casper på stranden i sommras


Sjuk liten kille

ja inte är han dödssjuk men lite snorig iallafall å det räcker för att jag ska tycka sådär synd om honom :) Tur att han kan sova utan napp ibland, för han e så täppt på nätterna att han måste andas med munnnen. Idag åker Viktor sin sista tävling för säsongen, skönt, hoppas han klarar sig utan skador, å till kvällen ska crosspolaren Fredda och hans tjej Therese å lilla Mira komma över å käka, trevligt:)


en tröttmössa


Stor snarkaren

Cappson har sovit dåligt igen, eller nää det e jag som har sovit dåligt, tog säkert två timmar innan jag somna igår kväll, Casper snarka så högt, å bebisar får man välle inte putta på när dom snarkar!? hehe det gjorde jag iallafall men inte förens efter en timme, han sluta i nån sekund men fortsatte sen.. jaja jag somna tillslut å¨vakna vid 3 av att han var super täppt i näsan men sov, å kunde knappt andas, så jag fixa näsdroppar å sen hade vi en halvvaken Casper fram till 5... ikväll kanske vi far till Valbo igen för lite shopping men under dagen idag blir det bara till att slöa för jag e tröttmössa!


Min tokbebis i morse:)


igår när Casper försökte krypa lite grann, nått väldigt intressant måste ligga framför då går det bra ;)


Klantig

Nu är det tur att jag kan gå in på internet för i morse skulle jag vara så duktig och vattna blommorna med ett vattenglas å hälften kom i routern, så den dog i några timmar. Va gör man utan internet? det e så mycket som finns på nätet som man måste åt. Hur som helst börja den lysa igen å nu fungerar det fint igen :) Lucky me! Iallafall hade jag å casper en underbar morgon, han behövde ingen välling i morse så vi halvsov fram till halv 9 å sen blidde det krypträning efter frullen, å va han kan om han vill :) lite motorik på det där så kan killen röra sig själv :)


vårt hem ser ut som en byggarbetsplats igen :/ men nu e fondtapeten uppe å det blev så bra, men tyvär va väggen lite sne så vi får pussla ihop det sista men det tar vi en annan gång ;)


Nähepp

Precis när Casper hade somnat å jag hade fixat iordning mig får jag ett samtal att bvc-sköterskorna är sjuka! jippi, det händer allt för ofta. Jaha va ska man göra då da?


då blir vi så här sura


BVC

Nu sitter vi å inväntar ett besök på bvc, alltid lika spännande att gå dit, men idag ville hon att Casper skulle vara pigg för det va nån speciell undersökning.. kommer inte ihåg va det va.. Hur lätt är det att passa in så att han har sovit bra innan å är mätt... hmms.. aja jag ska gör det bästa av situationen, han ska snart gå upp å lägga sig å förhoppningsvis sova till kvart över tio för att sedan få gröt å vi beger oss iväg mot bvc:) Nu åker han runt i sin gåstol den är bara för grym, Casper kan underhålla sig själv bra länge!


ligger å spanar på tv:)

så här låg mina bebisar å kika på mig när jag käka frulle:) (ställningen där bakom byggde viktor ihop igår för att användas idag i trappen när vi tapetserar)


Tanden:)

Usch jag vet inte vart jag ska börja någonstans, vet ju att det tar en evighet att måla ett rum men e så sugen på att måla källaren, men måste välle få klart i trappen å caspers rum först! Att allt tar så lång tid det är typiskt... jag å mina bebbar har iallafall vart ut på en långpromenad å nu blir det nog till att vänta på vår Viktor för att kunna börja med lite rust :)



hihi den dyker fram ibland, men kan vara svårt att se om han inte ler på rätt sett:)

Här ler han fel, men ruggigt söt ändå :)


Taggad

Nu känner jag mig riktigt laddad för att fixa och trixa här hemma, e så sugen på att få det fint nere i källaren nu, jag vill ha en liten plugghörna för mig själv som ska va mysig så det blir nått plugg gjort när jag börjar sen:) Cappsson sov som en ängel i natt, å vi la oss tidigt igår så nu e jag utvilad:) nää nu ska jag plocka undan lite där nere:) ha en toppendag


vår underbara son som e å shoppar på byggmax:) kortet e taget för nån vecka sen


Ny vecka

Nu e det ju oktober å snart e det slut på året å vår lilla Casper blir ett år :) haha jaja, jag tycker bara att tiden springer iväg. Vi har iallfall fått ett nytt ryck att vilja fixa iordning här hemma, så nu i veckan kommer tapeter i trappen upp :)upp med lite på vinden å fixa å dona lite här och där. Igår på crosstävlingen gick det kanonbra för Viktor, även casper skötte sig fint:)


provar pappas cross

han trivdes som bara den i vagnen

Busade med farfar i bilen :)


Cross

Jag å Casper har inte fått sett vår Viktor åka cross under den här säsongen men idag hoppas jag att vi kan ta oss ut till banan å kika:) Casper e stor nu så nu fungerar det bättre än i början av säsongen:) Vi håller tummarna att crossen fungerar å att han håller sig på cykeln å vinner:)  casper somna om precis när min klocka ringde så jag kunde fixa iordning mig å packa ifred, skönt, men han hade gärna kunnat sovit mellan 6-8 också:D men man kan inte kräva för mycket av honom. Jaha den här helgen skulle jag plugga som en dåre på högskoleprovet, men nää det blidde inge av det.. hoppas jag kan ta en kväll i veckan å plugga, för jag måste få bra på det:)


Pappa Viktor för kanske 4 år sen när han körde enduro :)
kanske tar några fina kort på han idag om han har tur :)


Fredag

Fortsatt fint väder, å därför ska vi ut till Hemlingby å gå idag jag, Marie, Cappsson å Wimpen :) kanske lite fika vore mys att ha med sig ;D Ha en finfin fredag:)


min lila grodis:)


RSS 2.0