Stressigt

Börjat i skolan, kikat på förskolan, blivit stressad och förkyld.. Just nu är jag lite trött, massor i skolan och en jobbig fökylning. En vecka kvar i skolan sen går jag på VFU som det så fint heter när man gör praktik:) Det är intensiva dagar, 8.30 -16.30 med föreläsningar, men mycket bra vi får lära oss..
På Måndag börjar liten på förskolan, vi var där igår, Casper var super blyg :( Men det kommer gå bra hur som helst, bara han lär känna lite folk där så kommer han inte bry sig det minsta om att vi går... Annars va det en superfin förskola, med jätte trevlig personal, kommer bli bra det där!



Sista dagen

På Måndag börjar skolan, så idag är det sista dagen som mammaledig för den här gången:) Nästa vecka kommer Viktor vara hemma med Casper och veckan efter det börjar inskolning på förskolan:) På måndag ska vi på öppet hus på förskolan blir kul att se hur det ser ut om man känner igen nån osv..
Igår hade jag lite egen tid på kvällen och mötte upp bästa Madde på stan för en middag på Java, så mysigt att få snacka av sig, och snart får ju Madde sin lilla knodd, som jag längtar!

Idag har vi bara vart ute på en liten promenad annars har vi mest bara slappat, Casper är sjuk, lite hängig och snorig men ingen feber och han har vart gla och go hela förmiddagen. Nu ska jag ner och måla sen kanske jag hinner med en liten lur, trött som få, blev lite alvedon och mys med lillen i natt...

När Casper är påklädd hämtar han kopplet för Wilma måste ju också med:)




BVC

Vi vakna på tok för tidigt i morse, i morse va det Wilma som väckte familjen med att lägga en spya klockan 5, jahapp upp och torka och sen var dagen igång...
10.15 hade vi tid på BVC, Casper uppförde sig bra och skratta konstigt nog mest hela tiden, även då han fick vaccinsprutan i armen! Skönt, hade vänta mej en störtflod och en sur Casper, nää han tyckte läkaren va skojig som blåste såpbubblor. Idag fick vi bästa sköterskan också, då känns allt så mycket bättre. Casper hade klättrat upp en hel del på kurvan, vikten låg nästan på normal och längden en bit över normal, haha tänk om vi får värsta biffiga killen:)

Vikt: 11455g Längd: 85,5cm huvudomfång: 48,2cm


Haha, tröttmössan somna på cykeln när vi cykla hem från bvc och han var helt slut, jag klädde av honom och han vakna inte för nått, sover än i sin säng!

Max

Idag har vi inte gjort mycket, jag sov så dåligt i natt bara mått illa... men vi har vart ute nästan hela dagen. När Viktor kom hem blev det storhandling och middag på Max, Caspers första Maxburgare, utan nått på men gott tyckte han att det va även om han nalla massor av pommes av oss.. Efter burgaren blev det massa lek och bus i lekparken, oj va kul han tyckte det va!

hoppborgen va galet kul:)



Fin fint

Härligt med en solig och fin dag, energin har vart på topp! Idag har vi bara tagit det lungt och vart ute en hel del, lekt i boulongern i ett antal timmar och vart på promenader med Wilmis. Viktor kom precis hem och nattar en glad Casper nu:)

Lite bilder från i kväll på mina två<3


Trött av regnväder?

Både jag och Casper blir trötta på det här jäkla regnvädret! Det har i och för sig inte regnat så mycket idag men när vi va ut på promeand med wilma spöööregna det, vi är inte alls avundsjuka på mormor och morfar som sitter på planet ner till Italien nu......


Casper slockna i vagnen, trotts att det spöregna


Måndag

Vi strunta i bad igår och åkte till Valbo på eftermiddagen istället och om 5 veckor får vi hem soffan vi då beställde:) En soffa från mio med två divaner, kommer passa super i källaren, helst hade vi haft en sån i vardagsrummet men det får inte plats med en sån!
Idag ska vi iväg till Lisa och Lina, Capser tycker det är väldans kul där, alltid roligt med nya leksaker. Innan dess måste vi ut med Wilma i regnet:/

Casper och Lina på Caspers kalas.


Wilmisen våran:)

God morgon sa Casper innan klockan 6, jaja, solen skiner så denna dag borde inte bli så deppig som igår då det regna konstant. Mina föräldrar var här igår en sväng med lite presenter till Casper å även jag fick en poncho vi fick även potatis och morötter från deras land. Dom ska iväg till Italien i morgon så nu har vi wilmisen i 2 veckor. Tänkte nog ta en morgon promenad snart, Casper sitter och latar sig framför tv:n men lite luft vore inte fel :)
Idag blire kanske en sväng till valbo för att kika soffa och även springskor till mig, mina är helt slut insåg jag igår! Senare blire en sväng till fjärran för några timmars bad!

i våras




Pippitröja

Igår bada vi och hade så skoj med Sandra och Colin, helt slut var vi när vi for hem. När vi kom hem va Caspers farmor på besök och stanna på middag, hon hade med sig en finfin pippitröja som hon stickat åt Casper, kommer han passa tokbra i!
Nu på morgonen har vi busat i Boulongern, blev en långpromenad på morgonen då vi gick förbi hans dagis också, tror inte dom har kört igång än.. Vi har inte fått nått brev eller nån information alls om inskolningen, men jag hoppas det kör igång den 5 september...
Har iallafall fått schema nu för skolan och det såg inte sådär lovande ut för att jag ska klara inskolningen själv med Casper, inte första veckan i skolan heller då jag verkar gå 8.30 till 16 nästan varje dag! får bli lite mer semester för Viktor:)

 

En trött Casper:)




Dumt

För snart två veckor sen glömde jag min nyckel på landet, där har jag både min och Viktors cykelnyckel.. kändes väll som att det klarar jag mig utan i lite mer än två veckor, men oj så många gånger jag fått ändra planer för att jag inte har en cykel... Ska bli skönt att få tillbaka den på Lördag! Nä nu ska jag packa ihop väskorna så vi kommer iväg till badhuset:)

Bad vid sanbankarna:)


Tröttmössor

Hela familjen är trötta, lillen sover och slockna bums 7, den andra halvsover framför tv:n trotts att det är fotboll, jag är grymt trött jag me! Viktor har nästan lagt allt golv i källaren i kväll, så duktig, kommer bli fint det där!
Idag har vi gått på promenad med Marie å hennes hundar, det har vi iof gjort varje eftermiddag den här veckan:) igår fick jag även lite egentid och var iväg med Marie på stan!
I morgon blire roligheter, vi ska iväg till fjärran och bada med Sandra och Colin!

 


Lite slit så!

Förra veckan hämta vi hem en ny matstol till Casper, en tripp trapp stol som ska få sig en makeover:) antingen blir den helvit eller så blir den vit och vissa delar svarta, kommer passa in fint i vårt kök. Fick den för 200kr så det va billigt å bra!

Den envisa pojken ligger och sover, han somna bums efter att vägrat käka sin lunch. Tur man får massor av bamsekramar av honom:)



1,5år

Tänka va tiden har gått snabbt men ändå så långsamt, det har ju hänt mycket på 1,5 år. Från att varit en liten mini parvel som behövt hjälp med allt har vi nu en viljestark, envis, nyfiken, goskit som springer omkring och hittar på massa bus. Han är en pojke nu, som snart börjar dagis, det är mycket han klarar av att göra själv, och det är mycket han vill göra själv! Nu i kväll klättra han upp i vagnen och ville tydligen ut på en tur. Nu väntar vi på att han ska börja snacka, för det pratas mest hela tiden men på Caspers eget lilla vis!

En nykläckt Casper

Lite drygt 6 månader

1 år

1,5 år och har vart ute i regnväder:) kortet är taget förra helgen


Härligt värre

Vi har haft det så bra i malmjärn, haft kräftskiva med massa gott, åkt runt sjön på flytbryggan, ätit go-frukost ute, käkat nyfiskad aborre (som Viktor fick upp), plockat kantareller och blåbär och sovit i en supermysig stuga!
Ikväll är jag och casper själva, Viktor är på paintball och ska ut me grabbsen:) jag ska rensa kantareller och bara mysa med Casper! Just nu sitter han utslagen i soffan med bananskivor!

Kräftor e lite konstiga

Kräfthatt på!

Mysig frukost i ett soligt malmjärn

Casper är kapten på flytbryggan


Närmar sig helg

Jag och Casper blir hämtade av Caspers farmor och farfar i morgon och vi ska ut på landet, senare kommer Viktor och vi ska ha kräftskiva, MUMS!
Idag har vi haft finbesök av Anna på förmiddagen och hela eftermiddagen var vi med söta Colin och hans goa mamma Sandra i en lekpark, gofika fick vi också! Grabbarna lekte en heldel med varandra också, väldans kul!

Grabbarna

(snott bilden från Sandra, jag e ju lite dålig på att ta med mig kameran)


Grabbarna

Vilken mysig heldag vi haft med Harry och Carola, dom kom redan vid 10 och stanna till 3 på eftermiddagen. Det blev både morgonfika, innelek, utelek, lunch, promenad med sovstund i vagnen, fika och mer bus inne. Tänk om vi alltid hade finbesök hela dagarna sådär, va kul det ska va! Casper slockna för ett tag sen, supertrött efter så mycket bus och lite sömn.. Jag är själv helt slut, idag har krafterna inte funnits där, känner mig grymt seg, jag skyller på vädret!


Första gången grabbarn hängde va de så här små, ca 1 månad och storleken skiljde sig en del mellan dem.

 

Nästa gång vi sågs va de ca: 3 månader

Sen 4-5 månader

 

Idag drygt ett år senare, har Casper växt ikapp och de var väldigt jämnstora

Bus grabbarna!

 



Vardag

Här hemma bakas det, det tvättas, städas och diskas också:) ja då är vardagen som vanligt! I morgon får vi finbesök av Harry och hans goa mamma Carola, det är över ett år sen vi träffades me grabbarna, ska bli kul å se dom leka!
Har hittat en grupp på facebook där man kan köpa och sälja begagnade kläder och saker för barn i Gävle, helt kanon, ska nog sälja av lite prylar som är för smått för Casper! typ vinteroverall å sånt, å sen köpa nytt till den här vintern!

Mitt toktroll






Bad

I dag har det regnat massor så vi gav oss av till fjärranhöjder badet, Lina och Tobbe var även dom med. Idag fick Casper ha på sig sina nyinköpta puffar på armarna, en höjdare! Vi bada från 3 till halv 6 och sen var vi alla bra trötta. Casper slockna precis på soffan och ligger nu i sin säng och sover för natten, hoppas han sover till i morgon. De senaste nätterna har han vaknat vid 3-4 och inte haft så lätt för att somna om, nån utvecklingsperiod kanske!?
Idag har vi även klippt kaluffsen på Casper, tunnat ur en del och klippt luggen kortare så nu ser han ut som en buspojk igen!
Nu hoppas jag på fin fint väder i morgon så vi kan ut och leka!

När vi kom hem tog han nappen och gick och la sig på golver bland sina två favoriter

Efter lite middag somna han i soffan, man blir trött av att bada!


Lördag

Hunnit med en hel del idag. Vi började dagen med att köpa billiga tapeter, vi fick på nått sätt tillgång till en avdelning med tapeter som var nedsatta, ett stort lager, nått som var öppet för kunder bara under vissa REA-dagar hur bra som helst, så nu har vi tapet till källartrappen. Vi har även grejat i källaren som vi vill få ordning på. Vi har tagit en promenad i dagens enda störtskur ,vi gömde oss i en trappuppgång men blöta blev vi endå.  Grillat go kyckling (igen) och tagit en kvällspromenad runt stan i det härliga sommarvädret. Jag kan inte klaga på den här dagen, det skulle vart störtskuren då!

Casper i vårvik, för nån vecka sen

 


Halvdag

Viktor jobbar bara till lunch så vi tänkte nog åka ut till nån strand i eftermiddag, sommarn är ju här igen och då e det bara att passa på. Nu är vi iallafall hemma igen efter två dagar på landet med massor av sol och sommar. Det känns som höstterminen i skolan närmar sig med stormsteg, det ska bli kul att börja plugga igen, ut på praktik och att Casper ska börjar dagis men omställningen kommer bli stor, vi kommer bli en så där riktig småbarnsfamilj, båda föräldrarna är borta under dagarna, så det blir hämta och lämna på dagis fixa mat och greja. Det kommer säkerligen gå galant å vi kommer få se så många framsteg från Casper, storkillen, å ja stor är han , ska bli kul att väga och mäta han på bvc om några veckor!


Sommarstugan

Vi har det bra på landet, vi har badat och grillat. Idag käka vi frukost ute och ligger och latar oss i solen, härligt värre. Ikväll kommer Viktor över och käkar middag med oss, sen följer vi med hem till stan igen!

Grillat blev det igår, Casper käka 3 korvar och massa fetaost, vi andra käka grillad lax med färskpotatis, Gött!


                              Casper hoppa ner i badbaljan med blöja och tröja på sig:) kul med vatten

                                                        Fukostkladd med brillorna på sig!


                                         Mormor och morfar gluffsar också i sig frukost!


Fjärran

Det blev en eftermiddag på fjärran höjder badet. Casper tyckte det va kul som vanligt och plaska på, han slockna bums idag när han gick och la sig, att man blir så trött av att bada:) Vädret har ju vart på topp så vi grilla i kväll, grillad kyckling med klyftpotatis, gräddsås och mina kantareller, lite vardagslyx ska man få ha, riktigt gott!

Viktor donar och donar i källaren nu, jag e latmask idag helt slut jag också, jag förbereder mig på en tripp till landet, mina föräldrar hämtar upp oss i morron så ska vi plaska i Sälgsjön!





Ligger och mmmm:ar

Casper ligger i sin säng och mmm:ar det gör han alltid innan han slocknar. Vi har vart iväg och badat på eftermiddagen, superfin strand och Casper älskar havet också. Casper som inte är så verbal av sig har nu börjat snacka lite, eller jag som mamma hör ju iallafall ;D hehe! Han säger, tittut, tack tack, kisse, titta, mamma, pappa, där, här. Men det är inte ofta man får höra några ord men det känns som det är på G nu, han försöker iallafall, lillskrutt!

Lite Yoghurt-smoothie med banan och blåbär, toppen att dricka med sugrör då slipper hela ansiktet bli kladdigt, skulle gärna vilja ha nån typ pipmugg med sugrör, hade vart perfekt på utflykten


Måndag

Igår kväll va jag och Marie ut och plocka blåbär i Hemlingby-skogarna. Det finns gott om dom bara man tar sig in lite i skogen, ändå är det rätt drygt att plocka blåbär för det tar sån lång tid! Jag hitta även en hel del kanatreller, å hur glad blev man inte då!
Vi blir kvar i stan i dag och troligtvis i morgon sen beger vi oss till Kalvsnäs och mina föräldrar, rykterna går om att det ska bli kanonbra väder så kanske man får bada lite i sommar också:)
Nu blir en sväng till källaren för att måla medans liten sover:)

Fixade till trappen lite i morse, skruvarna måste borras i ganska ofta!


RSS 2.0