Neej

Det är lite mkt som ställer till det för orken nu, en casper som vaknat mellan 4-5 hela veckan, massor med plugg i skolan och nu har Viktor åkt på kräkis= jag och Casper får det välle också å då hamnar jag efter i skolan massor..

Jag håller mig i skolan idag och ska göra några fler ärenden, jag håller tummarna för att försäkringskassan kan vara lite smidiga så kanske vi får några tusen i jämnstäldhetsbonus iaf!


Tur att Casper va på hyffsat humör i morse annars hade jag blivit tokig. Jag vakna två i natt låg vaken till 4 å då vakna lillprins och ville inte somna om samtidigt som Viktor börja spy!!




Tankar om förlossningen

Det närmar sig förlossning nu, 6 veckor kvar, 47dagar till beräknande förlossning. I bland slår det mig att jag snart ska få en till bebbe men det är så svårt att förstå och jag hinner knappt tänka på det.
Tänk att vi snart ska uppleva en till förlossning, det största som kan hända i ens liv, men även extremt smärtsamt. När jag tänker tillbaka på dagen då Casper kom, kommer jag mest ihåg de positiva, glädjen och lyckan men jag minns vilken ångest jag hade efteråt, ångesten över den hemska smärtan, den smärtan jag totalt glömde bort bara några dagar efter.

En drömförlossning nu börjar nog som Caspers, lite smått segt sådär, så jag hinner få med mig packning och Viktor hinner komma hem och att Casper får barnvakt. Vi åker in till förlossningen och jag är öppen 5-6 cm och jag hinner ta lite lustgas men det går tillräckligt snabbt för att jag ska slippa epiduralbedövning. Mardrömmen är om vattnet går när jag inte är hemma och att det sen sätter igång snabbt. Hur som helst är lillebror snart här och jag ser framemot att möta vårt lillhjärta:)


En precis nykläckt Casper, LYCKA!


God morgon klockan 4

Men hallå det får ju inte bli en vana, tur att det var riskförlossningar på tv så man kunde hålla dom blå uppe så busen inte hitta på nått:) Han är pigg och glad än, jag oxå för den delen :) solen lyser och vi ska snart iväg till förskolan, i kväll ska vi över till bästisen Albin som fyller två år!!

 


Slut på helgen

Vi avsluta helgen med supergoa kycklingspett, stekt ris, majs och lök, och till det lite tzatsiki :) Receptet hitta jag i Mama-tidningen, Casper tokgilla det också, men vi strunt i såsen dom tyckte skulle vara till, den blev ingen höjdare!
medans Casper sov sydde jag ett skydd till vagnens båge över sittdelen, har en känsla av att den inte kommer vara hel så länge annars, nu kan han bita bäst han vill;) Det blir samma till lillebror sen men de tar vi senare:)

Nu behöver vi ett sittskydd också, får se om jag kan sy de eller om vi köper ett:)


Hämtat vår vagn

Igår var vi ner en sväng till sthlm, gick runt i Kista galleria och fika hos päronen. Vagnen funka perfekt även om vi hade svårt att förstå hur man gjorde me alla knappar å sånt. Casper verkar trivas i vagnen och sittdelen var inte alls så liten som jag tänkt mig. Nu på förmiddagen har vi vart en sväng till parken för att leka lite, träffa även på lilla Elin och dom fick åka rutchkana tillsammans:) Vagnen var såklart me dit också och det funka finfint i snön, lättare att dra än emmljungan och inte alls klumpig!


Härligt med Fredag

Det har vart en intensiv vecka med plugg och stress men nu är det helger och jag ska max plugga nån timme under helgen. Satt i bibblan å plugga till klockan 5 idag eftersom farmor och farfar hämta Casper (som blev tokglad när han fick syn på dom).

Sf-måttet igår såg okej ut, 28 cm nu och ligger precis på lägsta kurvan. Lillebror hade lagt sig med huvudet neråt och fötterna sparkar mot min högra sida. Eftersom jag så gärna vill bli barnmorska så är man ju lite frågvis och får veta hur man känner hur bebben ligger osv. Tror min barnmorska tycker det är kul att jag också vill bli det :)

När Casper kom hem ikväll vid halv 6 gick vi och bada sen blev det mest mys i soffan då Casper va toktrött, han ville själv gå och lägga sig vid 7 och orka knappt borsta tänderna!

Fredagsmys med min trötta nybadade skruttunge


Buggisen är våran nu :D

Mina föräldrar åkte och hämta den igår kväll (TACK!), på östermalm har den bott innan den hamna hos oss! Så i helgen ska vi ner och hämta den och kika på sthlm lite granna, en kort visit över dagen blir det.

Har precis kommit hem efter att ha vart på studiebesök på strömsbo hälsocentral där vi fått lärt oss om astma och KOL. Innan det så satt jag två timmar i bibblan och plugga, nu väntar extra kollen av SF-mått och sen är det ju typ "hämta Casper tajm"! dagarna går för snabbt för att jag ska hinna lära mig allt!
Ikväll är vi själva, Viktor ska på hockey, i morgon är vi också själva för då ska Viktor på skotertur, bada isvak, bubbla och äta trerätters... Lite avis är man allt, men det är han värd om nån!


Jag längtar så efter lillebror, hur kommer han se ut, kommer han va lik vår underbart fina Casper?
Här är kortet vi tog på BB, Så underbar från första stund!!

<3

 




Bugaboo donkey

NU håller jag tummarna på att vagnen blir min, jag har paxat en buggis i sthlm och hoppas att den snart står hemma hos oss:) Det ska ju inte vara billigt att köra runt med en buggis men vi kan säkerligen sälja den till bra pris sen:)

Igår blev det en intensiv dag men en väldans bra dag som avslutades med bio (Hamilton) och käka med Madde.  Idag är jag ganska slut i kroppen men jag har pluggat hela morgonen på bibblan och ska tillbaka dit snart efter lite kaffe!

Casper sov hela natten inatt och det tackar jag för, dock är han inne i nån fas, testar gränser nonstop, på förskolan är han tydligen som vanligt så det är nog mot mig och Viktor, låt det gå över snabbt!

NI som ska ut på bilvägarna idag TA det försiktigt!!!!! Jag höll på att snurra med bilen två gånger fast jag åkte så försiktigt!

Bugaboo donkey, Fast den jag ska ha är helsvart!


Blä

Jaha det där med att sova får man göra ett annat liv. Casper är ju lite halvsjuk, hostar och är täppt i näsan och vill inte sova. Tänk att man orkar sova halvdant jämt men ändå orka med livet. Det känns som att det kommer bli en lång dag vi vakna trots allt innan 4.... Lång dag för den lille också, men han får ju ändå sova middag, fuskis! Nu ska jag mysa ner mig i soffan tills Viktor vaknar sen blire en dusch och morgonstress!

Hoppas ni andra fått sovit ;D

Vecka 33

Vi har haft en härlig helg med kalas och korvgrillning med föräldrargruppen. Är ju hur kul som helst att se våra stora 2åringar leka tillsammans dom som följt varandra sen de va bara några månader (vissa sen de låg i magen), jättemysig dag blev det:)
Kalas nummer tre blev lyckat och Casper trivdes som fisken i vattnet när han fick blåsa ut ljus, öppna presenter och busa runt.

Denna vecka är det fullt upp, heldag i skolan idag och i morgon, bio med fina Madde i morgon, massa plugg på Onsdag, studiebesök på hälsocentral på torsdag och besök hos barnmorskan, sen äre råplugg fredag, troligtvis under helgen oxå då det gäller att ligga steget före!

Lillebror har gått in i graviditetsvecka 33, vilket betyder att de är ca 8 veckor tills han är helt klar! Idag har han vart dyr, jag fick ett inkassobrev idag från förlossningen på UL bilderna på nästan 400kr. Fakturan på ul-bilderna har inte kommit fram till oss och därför har ett inkassokrav skickats, så hela kvällen har jag setat i telefon och förhoppningsvis är detta utrett nu, lite väl dyrt med 400kr för några UL bilder, även om det klart är värt det!

Mums med korv:)

 




Små grabbarna

Idag har vi haft finbesök av Albin med familj, Casper tokgillar Albin och dom leker så bra ihop! Det blev både middag, tårtkalas, present, bebismys och massa bus! Hur kul är det inte att bli firad i flera dagar:)

Jag har även vart på MVC och träffat barnmorskan, idag var det en barnmorske-student som skötte det mesta av jobbet! SF måttet låg på 27 cm, kurvan hade planat ut och det blir en extra koll nästa vecka, jag ökar väldans mkt i vikt iaf hehe så jag hoppas viktökningen beror lite på bebben!

Underbara ni<3

Casper gillar fina Elsa


Kalas

Tack för allt fint Casper har fått idag och för alla kort som låg i brevlådan i eftermiddags, populär liten kille:) Firad på förskolan blev han också, flaggan var framtagen, en fin bild på Casper satt uppe på förskolan och alla barn hade sjungit för honom.
Efter lite tårta fick Casper lite energi till att vara glad och leka annars har humöret vart på botten, kli i munnen, sovit dåligt ja vi håller tummarna att han slipper sjukdomar iaf:)


2 år :)

Idag fyller vår fina Casper 2 år, ingen liten pluttig 1-åring längre. Tänk att den lilla krabaten har funnits här hos oss i två år och så mycket som har hänt från att varit minbebis till att nu kunna kommunicera röra sig som han vill och ha en egen vilja.  Tills han blir tre år kommer nog ännu mer hända, antagligen en hel del språkutveckling och att vi kan kommunicera ännu bättre med varandra och slippa missförstånd, kanske blir han blöjfri, ja en hel del att se fram emot.

I natt fick han för sig att komma in till oss igen= väldans lite sömn:/  Men han sov när vi kom in och sjöng för han, han vakna inte ens när vi sjöng utan jag fick skaka liv i den lille tröttmössan. Han älskade att få gofika på sängen present, ballonger och blåsa ut ljus:)

Tröttmössa

Dryga morsan, låt mig va!!

Öppna presenter e grejer det! En aktoooor  va det såklart!

 

 

 

Själv är jag ganska trött och hängig idag, inte mkt sömn, en ond hals, snorig som tusan och ögoninflammation, men i kväll blire tårtkalas och i morgon också, sen väntar vi till på Söndag med mer tårtkalas:)

 

 

 

 


Alla HJÄRTANS dag

Jo sånt är mysigt, en fin ros fick jag från min största älskling! Själv har jag bakat under kvällen så han får smälla i sig lite gotta! kalas i några dagar nu, hehe vi kommer bli tjockisar hela bunten! Hoppas Casper håller sig på humör när det kommer kalasfirarare, idag har han vart så sur så sur, allt är fel, vill inte äta jo men bara om jag får gå ifrån bordet typ 1000 ggr, vill inte åka bil bara om man backar, vill dricka mjölk men inte i den muggen, vill inte äta äpple vovven ska äta äpple, vill borsta tänderna men inte nuuu! Är det två:års trotset som kom lagom till två:års dagen?

Jag är trött och har lite smått ont i halsen för ovanlighetens skull, jag misstänker även att jag kan ha urinvägsinfektion, inge mkt men nått knas är det, ska ju till BM på torsdag så får kolla upp det då! Nu ska jag lata mig resten av kvällen och håller tummarna på att Casper inte tassar upp i natt, för i morron vill vi ju sjunga för vår stora kille och då ska han helst sova i sin säng!!

Mina två fina grabbar, nästa år har vi en till grabb som får fira alla hjärtans dag med oss<3


Slut på veckan

Söndag igen, heldag i skolan i morgon, trött och slut men ändå rätt redo att dra i gång nästa vecka:) helgen har vart fin, lite bad, massa sol och fina promenader med mina grabbar. Nästa vecka fyller ju Casper 2 år, lite kalas ska det bli, så i veckan blire till att baka!


Att sy vimplar

Ja det fick jag för mig att göra medan den lille sov sin eftermiddags-sov!Det gick faktiskt ganska lätt och blev lite mysigt i hans rum:) Nu har vi tagit in temat grönt i rummet, jag som annars gillar det där med att ha samma färger på allt, men igår införskaffades en grön lampa så nu är färgen där redan:)


Resultatet efter några timmars funderande och pillande

 

Där blev vimpeln placerad , lagom högt så lille bus inte ska dra ner

 




Stora killen

Igår åkte vi och köpte en ny säng till lille Casper, en juniorsäng och antagligen den mest populär juniorsängen nu, verkar som alla köper en kritter säng. Han va otroligt trött när vi la honom men han somna som en stock och sov som en kung hela natten! kunde inte blivit en bättre premiär natt i nya sängen än så! nu håller vi tummarna på att det fortsätter så lätt:)


Hjälper pappa att bygga säng (eller mest stöka ner och tappa bort skruvar)

Casper bäddar ner sin elefant i trä


Unnat mig själv lite

Jag är lite dålig på att skaffa mig själv saker, typ kläder, smink, smycken osv, oftast köper jag bara saker till Casper och nu även till lillebror eller saker till hemmet det är ju liksom roligast. Idag var jag ut på stan med Marie och handla till mig själv, kom dock bara hem med två amningsbh:ar och ett halsband, jaja det behövdes. Ska hämta lite jag lagt undan på hm i morgon, kläder till mig själv! Vi myste iaf på bakfickan som är en restaurang som serverar pizza och pasta, supergo pizza  med kyckling, fetaost, oliver och mozarella blev det!

Sötaste bustrollet sitter i sin lilla röra:)


Toppen helg

En lugn helg med mina päron och Casper, helgen gick snabbt så vi har knappt hunnit sakna Viktor, skönt ändå att vi alla är samlade snart igen:) kallt har det vart i helgen men ändå har man ju överlevt, vi tog bilen till stan igår och gick inne i centrum och shoppade, massa varma saker köpte mormor till Casper, nu återstår bara ett par didriksson-vantar som jag snart ska klicka hem!

Mina små gosisar

Februari

Jag och Casper är hemma själva, Viktor är påväg till Stöten för att frysa lite extra i helgen, usch så kallt det ska bli! I morgon kommer mina föräldrar, dom ska hämta Casper från förskolan oxå, då jag slutar sent, heldag i skolan:) sen blir dom kvar hela helgen, skönt med lite sällskap och avlastning av busfröet! I kväll har vi bakat minisemlor, eller bullarna har vi bakat så nu kan vi fika minsemlor i morgon:)

Finaste lilla Casper, snart e han 2 år, helt stört!



RSS 2.0