Bara håret som saknas

Casper? Viggo?

Glad Viggo

Nöjd och belåten ligger Viggo i soffan brevid mig medans jag pluggar:) Viktor har haft kurs halva dagen så jag har lämnat på förskolan å nu väntar vi på att han ska komma hem:)
I Fredags kom det första riktiga leendet från Viggo, ett sånt där leende som inte är när han blundar och drömmer eller skiter;) Va underbart det är, i dag blir han ju 6 veckor, tiden går lite väl snabbt tycker jag allt.


Landet

Casper har vart hos mormor och morfar två nätter och idag åkte vi å hämta Casper. Han har haft det hur bra som helst på landet, tror han stormtrivs med lite ytor att röra sig på. När vi kom hem va hans humör på topp och vi har spenderat hela kvällen ute och han har cyklat och vart så busigt glad:)
I morgon är det Furuvik som gäller, jag ska fixa kycklingsallad och vi har laddat upp med massa fika. I år har vi årskort där så det blir nog några resor dit!

Bild från i kväll, nu sover båda två


soleeen

Nu är det riktigt sommarvarmt och jag njuter även om det är på tok för mycket i skolan just nu! just nu lägger jag det på hyllan och myser i solen har ju ändå pluggat hela förmiddagen;)
Idag kommer mina föräldrar över och grillar med oss och sen drar dom med sig Casper till landet så jag kan plugga i morgon, superbra!
Viggo var på läkarkoll igår och allt såg bra ut, hans tillväxtkurva går rakt upp och korsar alla kurvor, hoppas han fårt sin kurva snart, annars kanske han blir en jätte! Han ligger över medel på längden, och lite under medel på vikten. 4400g och 53,5 cm lång.


Grabbarna badar i Falun:)




Trevlig helg

Intensivt men ändå väldans trevligt har det vart den här helgen. Vi har vart på besök lite här och där hos släkten. Casper har hållt i gång nonstop och somna precis, hoppas han sover länge i morgon :)

Lite bilder från i fredags när jag och Casper busa ute


Fredag

Dagen har vart kanon, allt har flytit på så bra:) Dock har jag inte pluggat mycket till morgondagens tenta, jag håller tummarna för att jag klarar den i alla fall. Känner att jag kanske tog mig lite vatten över huvudet när jag trodde att jag skulle kunna plugga samtidigt med en nyfödd Viggo. Det funkar ju men kanske inte lika bra som innan..
Trevligt att träffa några mammor på föräldrarträffen och en träff med två mammor är planerad i Juni:)

Krama och pussa på lillebror, men ibland blir han bra mosad av storebrorsan

Mys på pappsen




Viggo 1 månad

Lill pyret är redan en månad, tiden går galet snabbt. Han växer så det knakar, myckte snabbare än va Casper gjorde. Han har redan 56 kläder och strl 2 på blöjorna. Nu förstår jag va alla menar när det säger att de växer ur 50 kläderna jättesnabbt! Han sover mest hela tiden, vaken några korta stunder under dagarna. Viggo har lite ont i magen titt som tätt men mycket bättre när man ger han minfom droppar.
I morgon ska vi på första bvc träffen med andra bebbar, blir jag som går med bara Viggo. Jag går dit och kikar läget så får vi se om Viktor går på träffarna sen.

Idag har vi vart i högbo på barnens dag, många roliga aktiviteter men Casper va på uselt humör så dagen blev inte så rolig ändå... Under eftermiddagen fick vi träffa nya tillskottet Jesper, supergo och Viggo kommer nog hänga med honom en del:)

Nu pustar jag ut, båda grabbarna sover och jag ska kika hockey med Viktor sen ska jag ladda inför tentan som jag har på Lördag.


Duktiga Casper

Idag har vi haft besök av Emmy och hennes lilla Hugo, som säkerligen kommer bli en bra kompis till Viggo i framtiden:) Hugo är bara en och en halv vecka äldre än Viggo:)
Viggo och jag har vart ute på en kvällsprommis med Marie och idag funkade vagnen fin fint. Han har mest sovit och käkat nu i två dagar och allt blir så lätt då.

Casper visade va han kunde i eftermiddags, han byggde ett högt högt torn med klossar, inte trodde jag han hade tålamod för sånt men han koncentrera sig och byggde så försiktigt och fint. Åtta små klossar på varandra som högst, när tornet föll byggde han upp det igen. Vart är det tålamodet annars?


stora grabbar

Den lille  hade lagt på sig en hel del till, 4100g idag och 54cm lång, stora Viggo, i natt sov han oxå sin första hela natt i sin säng, självklart käka han två ggr i mellan men han hamna aldrig i vår säng! Casper utvecklas som bara den, nya ord hela tiden. Han har många gånger pratat om pottan och fått provat den men inget har kommit, idag tog han av sig blöjan, sa "pottan kissa" och kissa sen i pottan:) så när han vill får han gärna, men nån riktig pott-träning blir det inte nu..
Nu blir det mys med viggo:)

viggos bebishand


Kossa Muuu

Lerigt, trångt, blåsigt och kallt, men roligt var det att få kika på kossorna som skutta ut från ladan, glada små kossor! Viggo sov sig igenom hela förmiddagen och såg inga kossor, Casper däremot fick se dom glada kossorna och gilla det! I eftermiddag blir det en sväng på stan och kika crousing, hoppas det är lite varmare!

Bara massa folk! men nånstans där är kossorna

mumsa lite korv:)

Så här mysigt ligger Viggo och sover nu medans jag och Viktor surfar och Casper kikar på nicke nyfiken.

En varsin dator sitter vi med ;)






Grått

Vart tog våren vägen, känns mer som höst med allt regn och låga tempraturer. Idag ska vi trottsa vädret och ge oss ut till Storvik för betessläpp av kossorna. Vi har en riktig grinig Casper som trottsar allt och allt men vi hoppas på att dagen blir trevlig ändå ;D alla har vi våra dagar ;)

Lillprinsen



 

 

Och gottegrisen

 


Shopping

Det är rätt stressigt med skola och planerade saker nu men en underbar kurs har börjat och jag trivs som bara den!
Jag är så sugen att läsa på om allt, skulle kunna sitta hela dagen och bara läsa kurslitteraturen för det är så spännande:) Det är inte alltid man hinner med det utan det är annat som är inplanerat.
Idag ska jag, Marie och Viggo åka till valbo och shoppa loss, får se om jag får med mig nått hem och vi får se om Viggo vill åka vagn annars kan det bli lite svårt.

Casper vårstädar



Bättre

Nu mår vi bättre, det måste vart en släng av nån magsjuka jag hade, va helt sänkt i fredags och lördags. Casper blev även han dålig, men bara lite lindrigt.
Idag mår jag bättre än bäst då mitt blodtryck hade sjunkit extremt:) Nu ligger det nästan på mitt normala blodtryck!! kunde inte fått en bättre start på den här veckan.
Viggo blir större och större, lagt på sig ytterliggare några gram och cm. 3800g och 53 cm. nu får du lugna ner dej lite, vi vill ju ha en liten bebbe ett tag till ;D

 

Grabbarma från i dag, starka Viggo inte ens 3 veckor men ska göra som bästa storebror gör :D


Fredag

Mått dåligt hela natten och mår fortfarande illa, låt inte magsjukan flytta in hos oss igen!! Blir lugnt idag, tänkte kika film och bara slappa, det har inte blivit mkt sömn i natt så det behövs.. Casper är på förskolan några timmar och busar av sig sen hoppas vi att det blir lite fredagsmys:)

Fina lilla du<3


Lika men ändå så olika

Viggo har ju bara vart utanför magen i lite över två veckor men man börjar lära känna honom nu. Viggo vill helst ha närhet jämt jämt, så det blir en hel del mys. Han ligger å sover på oss mesta delen av natten och det är faktiskt väldans mysigt.  Han vill helst inte ligga själv nånstans, vagnen är ju ingen super hit heller om han inte sover men då får det inte skumpa för mycket för då vaknar han. Casper ville helst sova sälv och i sin säng, han somna sällan i famnen, utan vi fick lägga han på sidan så soman han bäst. Vagnen gilla han som spädis och speciellt när det skumpa. Viggo käkar betydligt oftare än va Casper gjorde, kanske därför han går upp i vikt så bra, Casper vägde nästan ett kilo mindre när han va lika gammal. Viggo spyr inte så ofta men när det väl kommer, kommer det mängder istället. Casper spydde en hel del och jämt :P  Ja det ska bli spännande att följa utvecklingen, än så länge är det bra olika till sättet

Viggo från igår

Casper från BB

Ja man ser väll kanske att dom är bröder iaf :)


Förlossningen

Tänkte skriva om förlossningen så jag kommer ihåg hur den gick till, det är ju en sån upplevelse i ens liv, när man möter sitt barn för första gången<3

Det hela börja med att jag hade högt blodtryck och fick därför besöka förlossningen, läkaren tyckte att Viggo borde komma ut för att blodtrycket skulle sjunka så hon gjorde en hinnsvepning den 16/4 på morgonen.

Väl hemma kändes allt som vanligt, oregelbundna sammandragningar/förvärkar som inte gjorde speciellt ont. Vi åkte till hemlingby och fika, kika på lammen och gick en långpromenad med Casper. under kvällen tog vi en cykelutflykt och jag börja känna av sammandragningarna mer, märkte det då jag kom efter grabbarna ;)

När det va läggdags för casper runt 7-8 börja jag känna av förvärkar, men dom kom med ca 10 min mellanrum och inte speciellt onda.

När klockan va halv 11 bestämde vi oss för att ringa över Farmor/ svärmor så hon kunde sova hos oss under natten, jag var ganska säker på att Viggo ville kika ut under natten,  fortfarande 8-10 min mellan.

Viktor åker iväg och hämtar farmor och jag springer upp på toa, då gick vattnet, jag blev helnojjig rusar runt som en tok och packar allt som ska med, näsdroppar va det viktigaste  (gravidtäppan, fy och usch).

Förvärkarna kommer ändå med 8-10 min mellanrum  men jag ringer förlossningen som tycker jag ska vänta tills det är ca 3 värkar på 10 min. tar två alvedon och vetekudde, det sipprar vatten hela tiden, uscha!

mellan halv 12 och kvart över 12 klockar jag värkarna börjar med 6-7 min mellan dom och mellan 12-och kvart över får jag värkar med 2 min mellan. Ringer förlossningen och tar med oss väskorna och åker in.

0.38 Väl inne får jag gå in på ett undersökningsrum, tar urinprov och ctg-kurva. jag har ganska ont då, ringer på knappen. Är då öppen 8 cm, med 4-5 sammandragningar/ 10 min.

01.05 fullt öppen och får börja krysta när de kommer värkar, får även lustgas.

01.50 fick värkstimulerande dropp då värkarna va glesa och ineffektiva.

02.15 födds Viggo med höger hand vid ansiktet och skriker direkt. 3000g tung och 49cm lång

Under förlossningen byttes 3 skalpelelektroder ut då de inte fick kontakt. Även sladden byttes. Viktor tyckte det va lite fumligt och att de mest sprang runt. Jag märkte inte så mycket utan tyckte att de gjorde ett grymt jobb och jag är jättenöjd med både barnmorska och undersköterska. Under hela förlossningen var dom inne hos mig då allt gick så snabbt.
Förlossningen var självklart smärtsam men mycket bättre än första!

Äntligen har man sin lillprins i famnen:D

Viktor och Viggo

Mums, åt fika vid halv 5 på morgonen och sen blev det en till frukost på bb, haha det är ansträngande att föda barn, eller så är jag bara lite hungrig av mig





Drygt

Jaha då får man börja klaga igen! hade verkligen hoppats på att blodtrycket skulle vara stabilt nu men nej då, nu var det högre en jag någonsin kunnat tänka mig. Trött och less på det här! Hoppas så att det går ner nu vill inte knapra tabletter och absolut inte att det är nått farligt... försöker ta det lite lugnt nu ;)
Lillen hade gått upp i vikt iaf, 250g plus sen i fredags:D 3400g nu och 51,5cm lång! Stora Viggo!
Nu ska vi grilla med Marie och Filip :D å vi hade en underbar kväll igår med Fina familjen:)



RSS 2.0