Godkänd och otäckingar

Magen hade växt på sig 1cm så lillebror är godkänd och behöver inte kollas förens i mitten på Februari. Läkaren tyckte att ett tillväxtultraljud endast skulle göras om magen avstanna i växten eller kom nedanför lägsta kurvan, nu ligger den pyttelite över lägsta kurvan på 26 cm:)

När jag va hos barnmorskan ringde förskolan och sa att Casper klia sig i nacken. Det går löss på dagis så dom var oroliga för det, dock har han kliat sig och vart torr i nån vecka och jag har inte sett löss.. så bara in på apoteket köpa luskam och hämta en tokglad Casper från dagis som inte hade nått spår av löss! I kväll blire oljebad av håret så han inte är så torr.

Skoj med bästa pappsen


Vecka 30

Ännu en vecka har gått och nu börjar det kännas att man har en kula. Jag är lite otymplig i vissa sitautioner men än fungerar det fin fint, sammandragningar är jobbiga, så ofta får man gå lite långsamt när magen blir hård. I morgon är det besök hos MVC igen och jag får veta om dom vill göra nån speciell undersökning på magen och mini!

Idag har vi haft redovisning i skolan, något som brukar vara rätt lätt, men oj va dom andra grupperna hade gjort uppgiften ingående, blev lite pinsamt att vi tagit den lite för lätt.. men jag överlevde förmiddagen ändå!

Magen i dag vecka 30,  29+0.

Jag är välle inte bäst att ta bilder på magen men nån bild kan va kul att ha kvar!

Här har ni  en bild på när Casper låg i magen vecka 29

 

 


Söndag

Så nu är det kväll, en sväng till Boulongern med massa lek blev det, väldans kul tyckte Casper fast han blev både hungrig och törstig, dumt att vi glömde nått mellanmål!
Blev god middag, köttfärs och ostfyllda paprikor med ris och tzatziki, Mums sa hela familjen! Nu blire lite kvällsfika och Wallander!




Fin vinterdag

Härliga vinterdagar är skönt som tusan, vi har pysslat hemma hela morgone, tagit en promenad ochr lite lunch nu sover Casper efter lite lunch. När han vaknar ska vi till Boulongern och mata änderna med macka!

Igår va vi ut och käka, jag och Viktor, mumsigt som vanligt. Ikväll väntar en kväll framför Wallander sen sparkar vi igång nästa vecka som betyder att Viktor åker iväg till Stöten halva veckan, jag ska på extra koll på mvc, en redovisning i skolan och sen får vi se va veckan har att bjuda på, inga sjukdomar hoppas vi på!

Viktor och Casper fredagsmyser och kikar på Rorri en racerbil


Fredag

Härligt med Fredag igen, vi har det lungt i skolan för tillfället men jag måste ta tag i saker ändå för att klara den här terminen! Har vart och lånat lite böcker på bibblan som jag tänkte sätt mig och läsa igenom. När man har det så här lugnt kan man pyssla lite hemma också vilket är skönt, lite plugg och lite pyssel sen tar vi Fredagsmys!

I morgon ska Wilma och Anita passa lillen så jag och Viktor ska kunna ut och käka på kvällen, det ser jag framemot, nu var det längesen vi gjorde nått tillsammans en kväll sådär utan Casper. Det är bäst att passa på innan lillebror kommer då kommer det vara betydligt svårare att ha barnvakt..

Såhär gillar Casper att ligga, tokunge!

Mys i soffan med lite vindruvor som är fruktfavoriten!


Inhandlat

Nu har jag precis klickat hem lillebrors första plagg, eller ja har köpt lite på rean men det räknas inte. Egentligen behöver han inte så mycket då bebiskläder knappt blir nötta, värre är det med Caspers kläder nu, han använder dom längre och sliter på dom mer.

Casper har återgått till att vara lätt att få att somna (peppar peppar). Är så skönt när man enkelt får borsta tänder sitter och myser i soffan och traskar upp med en trött Casper som bara vill lägga sig i sängen för att sova! Fattar inte varför dessa jobbiga perioder finns.. Efter Viktor har vart i fjällen (nästa vecka) blir det inskolning i nya sängen, det kommer bli jobbigt helt klart men den kampen måste vi ta innan lillebror vill titta ut!

Overall

Denna mysiga dress ska lillebror får mysa i när han är några månader






Buffel

Idag har lillebror i magen vart vaken nästan hela dagen, han trycker sig åt alla håll, bufflar på så det känns obehagligt mot revbenen. Samtidigt är det underbart då man aldrig glömmer bort att man är gravid och har en liten skatt som gror i magen.
Igår va det Bvc på schemat och Casper va inte på humör för att bli bedömd, vikten låg på lite över 12 kg och längden på 87,5cm ( trodde han va bra mkt längre!, jag köper ju 98/104 kläder!). Tänderna räkna hon till 8 då han inte ville gapa, fast jag sa att han har 15, snart 16st, så skrev hon bara upp 8 tänder.. jaja!  På Bvc stötte vi på Elin och hennes nykläckta lillesyster, så liten och så fin. Tänk att Casper vägde ännu mindre än henne undra då hur liten lillebror kommer kännas :)

Dagens middag:

Lax med babyspenat och pasta
- 4 portionsbitar med laxfilé - 4 port pasta (penne) -  2dl creme fraiche chili och paprika - 2,5dl matlagningsgrädde - 65g babyspenat färsk - en gul lök - salt och peppar

Stek lök och lax (salta och peppra laxen) så det blir lite stekyta , lägg i babyspenaten, blanda creme fraiche och matlagningsgrädde och häll över laxen när spenaten stekts lite, låt det småkoka i stekpannan i ca 8 min. servera med kokt pasta!


Väldans gott och annorlunda mot va vi brukar göra med lax, dessutom extremt enkelt och det gick så snabbt! Hela familjen käka och Casper tokgilla det, perfekt vardagsmat!

Bild från Ica.se, jag ändra receptet en del men inspirationen kom där ifrån!


Mini

Idag har jag haft heldag i skolan, vart på mvc och storhandlat. Jag är helt slut, intensiv dag och i natt sov jag inte kanon direkt, Casper har börjat vakna mitt i natten och är vaken i nån timme, man får gå in till han 4-5 ggr sen somnar han om, han försker somna om och skriker inte men efter ett tag ger han upp slänger ut allt i sängen och ropar lite tyst, mamma mamma.... bara studdsa upp då!

Träff med barnmorskan på mvc gick välle okej, alla värden såg fina ut, förrutom SF måttet (hur stor magen är).. den hade växt men inte speciellt mycket nu låg måttet på 25cm. Fick en tid om en vecka igen då en läkare skulle vara inkopplad för att bedömma va dom ska göra... Blir nog extra ultraljud i alla fall.
När Casper låg i magen gjordes ett tillväxt ultarljud och han hade en storleks avvikelse på 11%.
Så tydligen tillverkar vi små bebbar, även om Casper nu är precis lagom, bedömning på Bvc kommer i morgon :D





Söndag

Så blev det Söndag och det är slut på den långa helgen. Igår hade vi farmor och farfar här som tog hand om Casper medan jag och Viktor provkörde lite volvobilar och Viktor blev helt kär i en xc60 även jag blev lite kär, superfin jö! idag har vi haft besök av Madde, Albin och Elsa, grabbarna lekte på som bara den, inte hann dom sova innan dom skulle ses så Casper slockna direkt när dom åkte. Väldans trevligt som vanligt!
I kväll laddar vi för att se hela Wallander filmen, hoppas jag håller mig vaken!
Veckan som kommer bjuder på ett Mvc besök, ett bvc besök och en kursstart.
Idag går jag in i graviditetsvecka 29 snart bara 10 veckor kvar, helt stört, hur ligger vi till i planering för bebis?! Dåligt tror jag, ingen vagn, inget skötbord, ingen nymålad spjälsäng, inget babyskydd, men vi hinner om bebis ligger kvar till 15 April!






här ligger Casper och sover just nu, en halv timme till sen får han vakna!


Snowracer-förmiddag

Vi åkte ut till fina Hemlingby och åkte snowracer och fika varmchoklad och kakor. Vi åkte både i skidbacken och pulkabacken och Casper gillar det som bara den även om han inte tokskrattar så ville han asbolut upp för backen igen och igen! Härligt väder också, trots att termometern visa -10grader så kändes det väldigt skönt ute och soligt desutom!

I kväll ska vi käka god mat, marinerade fläskfiléspett med klyftpotatis, Mums.. Nu blir det till att lata sig tills Lille Casper öppnar sina blå igen!

Härlig förmiddag helt enkelt


Boken

I julklapp fick Casper massor av böcker av Anna, en har han verkligen fastnat för den ska läsas flera gånger varje dag. Hittar han inte boken blir han galen, han kan leta och leta. Den där boken heter Malvin i den vilda naturen, jag funderar på om man kanske skulle köpa fler Malvin böcker, riktigt kul att han gillar boken så mycket även om det är lite trist att man kan varje ord i boken...

Den muntliga tentan idag gick fint även om jag har väldans svårt att få fram ett vettigt svar i en sån situation men det är väldigt bra att träna på! I morgon blir Casper hemma från dagis och vi ska ut i den vilda naturen och grilla korv och åka snowracer!


Hick Hick

Den lille underbara bebben har börjat hicka som bara den, äntligen får man känna på lite hicka. Tror lillebror växt på sig en del för det är hård sparkar och buffar nu.
I morgon har jag muntlig tenta och sen är första året som sjuksköterskestudent över och nästa termin börjar på måndag.
Viktor är och hämtar en förhoppningsvis frisk Casper (Det går massa äckelsjukdomar på dagis) som vi ska dra med oss ner på stan för att köpa lite tyg och järntabletter. Nu är jag sugen på att sy lite igen!


Härliga dagar

Jag har vart i skolan och pluggat nu i två dagar, men jag har haft Viktor hemma som lämnat casper på dagis och käkat frukost med mig, så jäkla najs att vi båda är "hemma" under veckorna, det kommer nog bli härligt när bebbe kommer och hela familjen kan vara hemma tillsammans ett tag :)

Casper gillar att vara tillbaka på dagis å han utvecklas som bara den, igår härma han allt man sa.. han kan så mycket mer än vad han vill visa vissa gånger, stora killen! 1 månad till 2 år och 3 månader till lillebror kommer<3


LÖrdag

Här hemma finns det ingen tid över till internet, har haft fullt upp hela dagarna och vår lille har haft nån slags vakenhetsperiod då han knappt sover alls på dagarna och somnar runt 9 på kvällarna. Han har alltid vart tvärtom vi har alltid fått hållt honom vaken till 7 på kvällarna och väckt honom på dagarna då han gärna sover mer än två timmar... Under dom här dagarna har vi vart på leklandet med Colin och Sandra (en dag var Viktor och farfar där med han), besökt Lina och Lisa å jag har vart i skolan och pluggat.. Idag har vi vart i Hemlingby och kikat på får och gått i solen, jag har städat en våning och nu ska vi laga god mat till i kväll!

Viktor börjar må bättre och kan hjälpa mig med vissa saker, det har vart ganska tufft att ta hand om både Casper och Viktor, ingen tid för sig själv, jag har lite att ta igen nu ;)

 


Hemma igen

Mitt på dagen hämta jag en nyopererad Viktor som mådde betydligt bättre! Nu har jag två bebbar att ta hand om här hemma! Den där Casper har testat mig hela dagen lång, gjort massa bus och vart jobbig, inte har han sovit nått heller så han har precis somnat för natten. Han får va hemma från dagis resten av veckan då jag inte vågar lämna honom ifall vi får magsjuka, inge kul att vara nyoperarad och få det.. Nästa vecka däremot måste jag plugga stenhårt så då har jag inget val!


Tur i oturen

Nä vi är hemma, det blev ingen resa den här gången och just nu är jag tacksam för att Viktor blev sjuk när han blev då han tillbringa natten på akuten. Han ska snart operears för blindtarms inflammation och mår skit dåligt. Tänk om vi hade åkt en dag tidigare va hade hänt då, betydligt krångligare iaf! Nu håller vi tummarna för att han kommer krya på sig snabbt. Vi var där och hälsa på en snabbis i morse och körde hem den andra bilen (TACK MARIE för hjälpen <3 ) och Viktor fick massor av slängpussar från Casper<3. NU ska jag också krypa ner en stund för i natt har jag inte sovit alls...Casper har precis slocknat efter att vart kanon go hela förmiddagen, tur att han inte vet vad han gick miste om!


Min lilla stjärna, förgyller verkligen tillvaron när det känns lite orättvist



 




Inte så rättvist :/

Min stora älskling mår inge vidare, nån slags magsjuka har han åkt på, en seg jävel som gjort att vi hela dagen gått och undrat om vi åker eller ej, nu ser det rätt mörkt ut då han mår så dåligt..
Tur vi har avbeställningsskydd..usch jag som planerat så, allt e verkligen fixat in i minsta detalj, blir så less.. men men det är bara en resa.. huvudsaken är ju att vi alla mår bra....och vi har ju ändå nått underbart att se framemot för om 3 månader har vi lillebror här:)

klockan 2 i natt bestämmer vi oss, jag ska fixa och dona så vi kan åka om det skulle vända TVÄRT!


Dagen före stora dagen

I morron styr vi bilen mot terminal 5 och sen flyget mot fuerteventura och stranden! Om vi har räknat ner!?, nu är det bara packning kvar och sticka lite efter midnatt! Vi håller fortfarande tummarna på att slippa magsjuka då Viktor oroar oss med magont och ingen matlust... men vi hoppas han överdriver lite bara ;D

Igår hade vi mina föräldrar här över dagen, Casper busa och stog i, inte hade han nån tid att sova så han däcka när dom åkte vid 4. Fick massa nytt fint till Casper som han kan ha på resan, TACK! och tack så mycket för bidraget till resan, superduper!
Lilla kärleksparet kom även dom förbi och käka middag med oss, sen spela grabbarna av sig i källaren medans jag och Marie snaska chips och busa med en övertrött Casper!

Nu äre dax att ta tag i planering för dagen, Hej hopp!


Håller tummarna för att slippa äckelsjukan

Jahopp, precis innan jag skulle gå från dagis fråga jag om det gick några sjukdomar på dagis nu, ja juste nu gåre det ju magsjuka här. Härligt då får casper vara hemma i morgon, tur man fråga, för vi kan inte få äckelsjukan nu när vi ska åka snart! Hellre får jag mindre gjort i skolan än att vi åker på äckelsjukan... nu håller vi tummarna på att Casper klarar sig, ikväll har han haft överdrivet med energi, gla som bara den och ätit massor..
Jag har sån tur att Casper får vara hos farmor och farfar i morron  så jag kan plugga ändå, hårdplugg i bibblan i morron!!


En sväng till skolan

Tänk att det tog så lång tid för mig att komma på att jag pluggar grymt mycket bättre i skolans bibbla än hemma.. ändå drar jag mig för att gå dom hundra metrarna till skolan.. Nu är det många böcker jag inte har så jag tänkte sätta mig där i eftermiddag och plugga inför vår muntliga tenta vi har när jag kommer tillbaka från solen!

Tvättmaskinen går på högvarv här hemma, vi måste ju ha massor med rena kläder när vi drar mot värmen, nu är det planering som gäller. Ikväll ska jag skriva upp viktiga grejer att packa och tänka på... än har vi saker att handla inför resan, typ sportskor till Casper!

Vår lilla tunnhåriga kille endast 5 månader gammal, myser i solstolen i Åstjärn efter dopet.


Härlig period

I dag hade jag två seminarium med en annan grupp som jag aldrig vart i eller pratat med, hela dagen hade vi teaterövningar och lite små förhör. Hela julen har jag längtat tills denna dag ska vara över så jag bara kan tänka på resan och nu är den det. Dagen har vart kanon och jag har lärt mig en hel del, rollspel är nått jag tycker är helt okej ändå, även om jag inte är nån som vill stå i centrum.

Casper är på riktigt solstrålehumör, han är glad och gör saker så vi ska skratta hela tiden. Att klä på sig, byta blöja eller borsta tänderna är grejer som fungerar finfint just nu, dock har han krånglat lite med att somna två kvällar i rad, i kväll gick det bra , peppar peppar... i morse när jag lämna honom på dagis sprang han in och börja leka, kom sen när jag skulle gå och gav mej en bamsekram och en puss sen vinka han och fortsatte leka. Hur lätt ska det vara att vara mamma? Om det alltid vore så här lätt skulle jag kunna ha mängder av barn... Nu är sanningen en annan och jag håller tummarna på att Casper fortsätter i den här stilen JÄMT JÄMT!


Underbaraste DU<3


2012

Andra dagen på det nya året och nu börjar allvaret igen, iallafall för en vecka framöver sen blire semester igen! Nyåret firades hos Madde Och Henrik med familj och två andra par med barn, bebisar och magar. Vi hade supertrevligt och tackar så mycket för en underbar kväll med massa god mat!

Idag har jag vart hos Barnmorskan och mätt magen och lyssnat på hjärtat, tog prover och sånt. Allt såg toppen ut dock var magen liten som barnmorskan förväntade sig. Om den växer lika dåligt som med Casper ville hon att vi skulle på tillväxt Ultraljud senare då hon tyckte Casper var lite väl tunn när han föddes.  Vikten låg på 7kg plus precis som förra graviditeten så mer än 12kg hoppas jag inte på! Nu ska jag börja knapra järntabletter så jag klarar av en förlossning.

Bus på nyår


RSS 2.0