Tävling

"Jag tävlar hos ENDENISE om valfri vara inne hos Brandsforkids, tävla HÄR du med"

Sött till den lille i magen

Troligtvis kommer det stämma till 100% man kan ju hoppas på nån sovmorgon i alla fall!





bild: från lindex shop online



Hämta Casper

Dagen har gått snabbt, halva dagen var jag i skolan och plugga med Lisa, effektiva som vi är tyckte vi att vi kunde gå hem och plugga resten av dagen. Väldans skönt och i morgon blire hemmaplugg men då ska jag kämpa på en hel del :)

Casper krångla lite smått i natt vilket reslutera i att familjen vakna kvart i 7. Casper skrek till då men somna om och jag fick väcka han vid 8.  Tur var det att han skrek till annars hade Viktor kommit på tok försent till jobbet då han måste stängt av sin väckarklocka!

Idag får jag hem mina gardiner, julgardiner, dom ligger och väntar på mig på konsum, så ikväll ska det sys gardiner. Jag gör på mitt sätt för att sy är inte min grej men kul tycker jag att det är!

Nu är det dax att hämta snoris från förskolan!

I detta gråa väder kan man få drömma sig bort till midsommar 2010:)

Fina wilma och Casper


VAB

Idag har hela familjen vart hemma, jag har pluggat medan Viktor har vart hemma med en förkyld Casper. Casper har vart pigg men hade lite feber i morse. I morgon blir det nog förskolan om han inte vaknar med feber. Mysigt har det vart att haft grabbarna hemma, känns som gamla goda tiden i våras när jag hade grabbarna hemma jämt:) När liten kommer blir det så igen då Viktor får vara pappaledig första perioden så jag kan fortsätta plugga:) Igår va vi i Åstjärn och busa med Caspers farmor och farfar och fick god mat, Casper fick åka traktor och när vi åkte hem blidde det snöööstorm, så vi kröp hem med bilen...

Sötaste nissen i stan, med sina nya skor;)

När man åker bil blir man en trött tomte

dålig bild men det spööö snöa och man såg inte vart vägen gick


Besök

I går kom mina föräldrar upp på besök, sov över till idag så vi har käkat gott och umgåtts. I morron om det inte blir snökaos ska vi hälsa på Viktors föräldrar:) Casper sov som en kratta i natt, troligtvis halsont då han i dag haft feber och vart kanon snorig.. suck när ska förkylningarna ge med sig lite.... Vi är glada att han än så länge inte släpat hem nån magsjuka!
Igår fick jag en sån där lite mordernare mobil, en ericsson xperia arc s, kanon fin, dessutom med drulleförsäkring, bortskämda jag:D

Casper ute på prommis med wilma idag:)




En del ord

Casper utvecklas för varje dag som går, han försöker (oftast) att sätta ord på allt han vill / ser/ gör så det blir mycket pladder. Varje dag dyker det upp nått nytt ord, som förälder hör man och förstår en hel del mer än va andra gör då Casper pratar väldigt sluddrigt. Det är ändå väldigt kul att han nu på allvar tagit tag i den biten med att snacka.

Lite ord som kommer dagligen, är: bil, koor (skor), orv ( både korv och ost), voffe (mjukis vovven), PAPPA, Otto (bästisen på förskolan), siiia här (sitta här/där), ack ack (tack, tack), macka, kaka, johurt (Yoghurt), app (napp).

Hoppas det rullar på med talet nu för det är ju så underbart och så mycket lättare för Casper som äntligen får bli förstådd:)


En lång dag

Från halv 9 till halv 5 har vi förläsningar idag, förhoppningsvis hämtar Viktor, Casper på dagis annars blire en väldans lång dag både för mig och Casper. Vi ska börja göra oss redo snart och bege oss strax efter halv 8, för det tar tid att lämna/ hämta på dagis! man får alltid lägga på en kvart extra annars blir man sen!



i helgen kommer Wilma på besök, det gillar Casper



Onsdag

Morgon här hemma och denna dag ska bli bra! Igår kväll var det inge bra, Casper va på sånt jäääkla humör, jag va hemma själv, skulle försöka fixa mat och det där jäkla barnlåste gick på, på ugnen, så vilket jäkla krångel. Casper är inne i en äta period (Inte nu på morgonen dock) så han vart ju kanon sur när jag sprang fram och tillbaka och leta instruktionsbok. Tillsut fick vi bort det och proppa i oss köttfärslimpa, hemgjord potatismos och gräddsås, det e mums det!

Föreläsningar för mig resten av veckan, så nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta av bolibompa lugnet:)

Mums med mat tycker Casper

 


Grattis Storebror

Idag är det min storebror Daniels födelsedag, jag önska han var kvar på jorden för att fira sin dag med oss men så är det inte. Snart är det ett år sen jag fick det hemska beskedet, något som jag aldrig i min vildaste fantasi trodde  skulle kunna hända. Saknaden är stor och än idag tänker jag på honom ett flertal gånger varje dag, varför just du? Jag hoppas att du får en underbar födelsedag i himmlen med våra andra fina änglar<3<3

2008 när vi var vid Pite havsbad och skulle kika på Sverigematch på kvällen

SAKNAR DIG BROR<3


Stängt på förskolan

Idag är jag hemma med min lille grabb, förskolan har planeringsdag så då måste liten va hemma. Det fungerar fint då jag bara ska kika på en föreläsning via nätet och det tänkte jag göra nu!
Morgonen har vart kanon, Casper vakna strax efter att Viktor gick upp, klart godkänt sen blev det mys hela morgonen för att sen packa med sig hink och spade och bege sig till lekplatsen. Hem, käka lunch och bums i säng, nu får han sova till kvart i 2 och sen ska vi mysa vidare!

Idag fick jag på han fingervantar, hur perfekt som helst:) lagomt kallat väder ute så det fungera kanon!

Underbara lilla du!


Lite fint till Caspers rum

Det är typiskt att det mesta ska kosta pengar och man alltid måste prioritera vad man ska köpa. Att vara student gör inte situationen bättre,  vi har det grymt bra men ibland önska man att det fanns pengar så man fick köpa massa mer fint utan att prioritera:)  Inte vann vi på v65 idag heller, helgspelnördar som vi är, igår vann vi allafall men bara 70kr så vi fick väll precis tillbaka det vi spela för... Att spana runt på nätet efter fina grejer är iaf kul men en aning farligt då mkt är väldigt fint!


Skulle passa fint till Caspers rum


Bad gör en trött

Vi inledde denna dag med ett dopp på fjärran höjder, verkligen ett uppskattat söndagsnöje, han är konstant överlycklig och kan bada hur länge som helst, åka vattenrutschbanan tusen gånger och skutta i från kanten ett flertal gånger med ett supersmile:) Efter badet blev det pannkaka och den sista pannkakan åt han med stängda ögonen och nicka till ett flertal gånger, så trött av bad verkar man bli!

Igår låg vi mest inne och läste och lata oss:)


Mysigt och gott

Min underbara son är oftast som gladast, mysigast och goast när man är hemma själv med honom så har det även vart denna kväll. Vi laga smaskens mat, käka som tokar, sen blev det måla lite teckningar, dansa till musik och kika på bolibompa fredag. Nu ligger han och små snackar från sin säng men jag tror han somnar som en stock snart! Själv ska jag käka lite digestive med ost och sen kikar jag väll på idol eller nått!

dansa dansa:)

Kycklinggratäng

4 kycklingfiler, 1 tomat, en kruka basilika, 2 dl riven ost

Såsen: 2dl matlagningsgrädde, 2 dl cream fresh, 2 vitlöksklyftor,

1msk dijonsenap,  salt och peppar.

Stek kycklingfilérna så de får stekyta, blanda såsen, skiva en tomat i tunna skivor och hacka basilikan, lägg kycklingen i en form med tomatskivor och basilika ovanpå häll på såsen och toppa med osten. In i ugnen på 200grader i ca 35 minuter. Vi åt gratängen med ris och sallad, väldans gott!

Casper tyckte även han att detta va en toppenrätt, i morgon får vi se om det går hem hos Viktor också :)



NU är det helger

Så nu är den där jäkla examinationen klarad, idag va det betydligt mkt lugnare än sist, då allt kändes stressigt och jobbigt, fick även en lättare uppgift denna gång:)  Lite mer plugg så jag kommer igång med någon uppgift sen ska jag hämta min skatt på förskolan och Casper och jag ska ha fredagsmys utan Viktor ikväll. Vi har laddat upp med god mat och godis på det!

Casper älskar att kika på olika filmer på datan men det slutar alltid med att han trycker på alla knappar!


BLÄÄ

Nu ska jag iväg till skolan för att göra en praktisk examination, usch jag e så nervös så jag skakar! Det är inte alltid kul att plugga men nu ska jag klara det här galant!!


Sprattel

Va jag njuter av sprattlet i magen, jag undrar hur bebben ser ut, hur den har det där inne, vad det är för en liten individ! När det är andra bebben hinner man kanske inte med att njuta lika mycket, tiden går snabbt men jag ska ta vara på den här tiden speciellet nu när man inte är tung utan bara kan vara utan att det är jobbigt! Ett nytt graviditetssymptom som kom i helgen är att jag lätt får svimmningskänslor, blir helt yr och det svartnar för ögonen, det är väldans obehagligt men tar man det lugnt och äter regelbundet ska jag nog kunna hålla mig på benen!

Idag blev vårt seminarium inställt, väldigt dumt då jag inte kan börja med min uppgift innan vi haft seminariumet, så på Tisdag eftermiddag har vi det istället, så tills dess finns det inte överdrivet mycket att göra men jag ska försöka börja så smått ändå!

Här är Casper i magen i vecka 19 nu är magen betydligt mkt större, men det va ju inga twins ;) kanske bara tjockat på mig lite mer ;)


En tisdag

Nu har jag hemmaplugg i två dagar och hinner med att kika internet också! Igår blev det inge internet alls då jag hade skola hela dagen och va ut med Anna och Marie på stan på kvällen, lite middag och shopping. Sen blev det ju måndags nöjet, Walking dead!
Allt rullar på så fint och Viktor fick känna på första bebis sparken igår vilket betyder att lillebror säkerligen också mår fint!


Glutenintolerans?

Vår lilla kille här hemma är ju nonstop dålig i magen, nu är det extremt men magsjuka är det inte då han vart så i några veckor nu.. och ofta är det inte heller, bara nån gång per dag.. Jag tog bort mjölkprodukter igår och förrgår men han va lika dålig i morse om inte värre. I morse åt han en stooor macka och sen blev han trött grinig och brak i blöjan! somna i min famn vid halv 11.. Kan det kanske vara gluten? Tänker nog boka in en koll iaf!


Morgonmys

Casper och jag har precis käkat frukost och Casper har intagit morgonmys framför bolibompa! Vi vakna 7 idag och jag känner mig grymt utvilad, den här dagen kommer bli bra! Casper ska en sväng till dagis och jag ska kika lite plugg under förmiddagen sen blir det troligtvis lek med lille Colin och fina Sandra. Därefter fredagsmys med familjen, skinkschnitzel klyftisar och bea:) kanske lite peppisar och glögg också?!


Lillen då!

Ett litet mirakel i magen min, en sån söt krabat så jag dör, underbart att få se liten:) Allt såg fint ut och barnmorskan va till en början osäker på könet men tror det är en liten prins! Vi är ändå tvärsäkra på att det är en Linn så nu får vi tänka om ;D Blev plötsligt väldigt svårt med namn :) Nu ska jag busa med grabbarna som precis badat :)

Lillen våran<3 beräknad att titta ut den 15 April 2012


Ultraljud

I morgon är det dax för det efterlängtade ultraljudet, är det en? två? pojke eller flicka? en frisk bebis? att det finns nått där tvekar jag inte på längre då jag känner sparkar utan på magen nu. Speciellt vid den här tiden på kvällen det är en livlig krabat hur som helst! Vi skulle inte kunna tänka oss nått annat eftersom Casper är en aktiv liten kille!

Casper vakna i natt med feber, feber som kom från ingenstans, han va hur pigg och glad som helst igår, även idag har han vart pigg men febern har nog legat runt 38grader hela dagen. Konstigt att det vart så bra ändå hela dagen, han har käkat bra, lekt och stojat som bara den, utan gnäll! Tur att jag inte hade så mkt i skolan, i morgon blir Viktor hemma med honom och farmor tar hand om honom medan vi är på UL:)


Casper på första UL vi gjorde :)


Bebismys

Nu har vi äntligen besökt fina Madde, Henrik och deras underbara barn Albin och Elsa, Elsa e ju den nykläckta, 3 veckor idag. Underbart att snosa bebis, så söt så. Dessutom fick vi se deras nya villa, helt nybyggt och vi är inte avis alls, haha, så jäkla fint. Casper och Albin busa runt en hel del och Casper fick även klappa lite på Elsa.

Nu blire soffläge och snart  blir det sova!

Att läsa reklam i trappen är kul!


Det va inte igår!

Casper sover än! Synd att det inte är helg, jag vakna til kvart i 7 och då sov fortfarande Viktor, så jag fick putta upp honom då det skulle komma nån byggkille hit vid kvart i 7:) Har käkat frukost i det tysta och nu ska jag fixa iordning mig innan jag kanske till och med får väcka Casper! Måste ha vart farfars lek i går;) Nä men han har sovit lite oroligt i natt och vakna till vid halv5 och somna sen om och då brukar han kunna sova ett tag!

Ha en fin dag

 


Föräldrarmöte

Hemmaplugg idag och i morgon väntar mig en klinisk examination, vi ska få en patient och ett fall och ta hand om den där patienten som är en gammal sjuksyrra, en handledare ska bedöma och ge feedback.. låter läskigt men dom säger att det inte är så farligt! I kväll är det föräldrarmöte på förskolan, så farfar ska passa Casper å vi drar in vuxenpoäng, men vuxenpoäng har vi gott om nu, knappast nått som saknas, skulle va en färdig utbildning och ett jobb då ;)

Grått och trist ute och jag är förkyld igen, så motivationen ligger inte på topp.

Men den där gofisen kan ju vara för go ibland! Söndagsmys!


Söndag

Helgen har gått och det är söndagkväll igen. Lördag spenderades i Uppsala, en härlig dag och det fungera fint att ha med Casper, inge gnäll och vi hann me massor, kika på donkeyn, den va fin så nu ska vi tänka på saken! När vi kom hem cykla jag ner på stan och käka middag me Jeanette på interpool och vi hade en trevlig kväll hemma hos oss sen:) Idag har vi mest bara gnällt och klagat på allt, hela familjen har vart surpuppor, näädå men den lille i familjen har vart grinig iaf!

Dagen till ära fixa jag en blåbärsmarängtårta med bär och grädde, det va mumsigt värre!


Buffar

Fredagkväll och jag valde att göra fruktsallad ikväll igen istället för att käka massa godis. Hela familjen älskar frukt, Casper gillar även grönsaker grymt mycket. Casper hade sovit 3 timmar på dagis, suck, han har vart på dåligt humör hela kvällen (nää nu ljuger jag han har skrattat och lekt en heldel också), men nu sover han sen ett tag tillbaka.

I morgon kanske vi tar en tripp till Uppsala, vi vill kika på en bugaboo donkey eftersom att de inte finns här på landet :) då blire nog en lunch på ikea också, bästa stället när man har barn!

I min lilla mage har det buffats en heldel nu i kväll, så härligt att känna. Svårt ändå att veta vad som är bebis och vad som är bara magen.

Vi har ju haft vår favvo här idag:) ( fast det här e en gammal bild)

Vecka 18

Oj va veckorna rullar på, gick in i vecka 18 med mini igår:) kommer nog bli flyttad lite när vi har vart på rutin ultraljudet nästa torsdag. Det värsta just nu är nog tröttheten, jag är hyffsad pigg på dagarna men kvällarna är katastroff, jag lägger mig vid 9 och somnar bums, är istället vaken halva nätterna och kliver adlrig upp senare än halv6-6... Idag blire kortdag för Casper på dagis då jag inte har speciellt mycket att plugga, sen är det helger igen!

Nykläckt Casper

Tänka att få snosa på ett nytt litet mirakel om lite mer än 20 veckor


En bugaboo donkey

Casper vår lilla stjärna har haft en kanon bra eftermiddag/kväll, toppen humör och inte klagat på nått:) sånt gillar jag som bara den, ändå är skallen helt slut, kan det va för vi vakna vid 5?!
Ikväll laga jag lax och räkor i hummersås med potatis, det va gotta det, igår blev det även då något nytt, risoni med stark korv, paprika,lök och vitlöksfärskost! kul att testa nya saker:)

Idag kom en underbar prinsessa till världen, Mias andra dotter, Stort grattis till fina familjen

Ja och det där med bugaboo donkey vore välle toppen nu när vi ska utökas med en mini, en syskonvagn som lätt blir en enkelvagn, skulle passa oss så bra! Problemet är ju bara priset, men drömma går ju!

Fulsnygga bugaboo donkey:)

 


RSS 2.0