Tidig morgon

Crossdag för Viktor vilket ofta betyder en tidig morgon för honom det tyckte Casper också lät bra, inte jag! Jag pallar mig upp vid 6 men efter Viktor åkte vid 7 slockan Casper i mitt knä och sover för fullt, inte lätt för mig att somna om efter en stor kopp kaffe, jaja man får lite gjort iallafall, sängen är renbäddad, disken är borta och pengar överflyttade... Nu får vi se va den här dagen har att bjuda på:) Jag sitter och äter min andra frukost nu, konstigt att man äter så mycket mer när man går upp tidigt eller så e det bara jag som gör det!



Ett av Caspers favvodjur på Furuvik, det va svårt att gå förbi dom lite snabbt

Spanar genom alla staket


Stanna tiden lite då!

Jaha då va det slut på semestern för Viktor för den här sommaren, i morgon åker han crosstävling hela dagen så då får vi inte se han nått alls... Men vi har haft en mysig semester utan att vi gjort nått märkvärdigt..
De senaste dagarna har vi hälsat på Albin med familj på middag, vi har vart på Furuvik en gång till vi har rustat i källaren och vi har sett Linda Bengtzing på Heartan.. I morgon hoppas vi på att få träffa Marie. Senare i veckan ska vi plocka blåbär och jag ska till landet en sväng.

Här kommer ett gäng mobilbilder, vissa är ju lite suddiga men men!

Casper och fin fina Albin

Aporna på Furis

Casper spanar på fisk, han älskar alla djur, helt frälst

fika i parken

åka bil med pappa

badar med pappa i furuviks vattenland, han va mist där, vår badgroda


Onsdag

Bara jag och Casper hemma, Viktor jobbar förmiddag idag.. När han kommer hem ska vi åka iväg med Casper till landet där han ska sova över natten, vi ska roa oss på sommarkväll igen, det är ju bara sommar en gång om året och barnvakterna (våra föräldrar) har ju semester så det är kul! Nu under morgonen har jag fixat en hallonpaj till ikväll, hallon från mina föräldrar, gött med färska hallon sådär!

Casper finsmakar sin korvbrödsmacka med leverpastej:)


Frukost

Nej ingen frukost nu mera för Casper, självklart dukar vi upp mackor och yoghurt men det är inte mycket som hamnar i magen, endel hamnar i haklappen och en del på pyjamasen! Men annars äter han bra under dagen och så äre välle, rutiner finns där för att brytas helt enkelt, För frukost har vart nått han kastar isig och vill ha mer av!

Nä nu ska jag busa me liten Casper, Viktor sover och Casper är lugn och leker runt på golvet!

Här i röran sitter han och pillar med lite klossar!


Ska vi lyckas!?

Idag är det Falk på tv igen, inte en enda gång har vi orkat vart vakna tills filmen är slut ska vi lyckas idag? vi funderar på en kaffe nu.. Vi har kämpat på hela dagen med källaren, vart och handlat hem massa byggrejer, satt upp reglar till en vägg och kladdat med gegga på väggarna så dom blir släta och fina så vi kan måla dom vita sen! Casper verkar har skött sig fint med mormor och morfar och konstig nog verkar han vara bra mycket snällare när nån annan passar honom, när jag och Viktor är själva med honom ska han testa gränser lite väl mkt ibland! Buspojk!

Men se hur liten han har vart, här är en bild från förra våren


Fix!

Idag ska vi fixa massor i källaren, mina föräldrar är påväg hit för att vara barnvakt under eftermiddagen. I morgon skulle det tydligen bli finare väder, håller tummarna för det så kanske vi kan göra nått sommrigt i morgon, typ inte vara inne!
Nu är det snart bara 1 månad till Casper ska skolas in på dagis, lite nervöst att lämna honom men han gillar andra barn och det brukar va lätt att lämna bort honom så det borde gå lysande!

Busungarna fick en korvtallrik att dela på, det gillades!


Lite regn och lite middag

Regnet ger sig inte det är ju ostadigt som bara den, va gör man då!? Vi kommer nog bara lata os, ta och pyssla i källaren och senare i eftermiddag kommer Mira med familj över på middag! Viktor har uppdaterart lite från källarstöket som om några månader (?!) kommer va så fint så :D Kika in här om ni vill se !

 


Lördag

Fy för det som hänt i Norge, som en mardröm, vilken panik, det är lite konstigt att männsikor kan må så dåligt så det måste gå ut över andra på detta sätt..
Här hemma regnar det, vi har vart till tippen en vända med massa brädor nu ska vi greja lite mer, fylla ett till släp med brädor sen ska jag måla, Casper sover förhoppningsvis några timmar så vi hinner med lite! När sommaren regnar bort får vi det fint hemma, det är väldans kul att vi kan göra nått iaf!

Stekta kantareller är muuuums!


Den absolut godaste pajen jag har gjort, kantarellpaj med västenbottenost! det va himmelskgott!!

Kantarellpaj på schemat!

Casper e vrålrött idag så han däcka nyss igen, vi kände inte att vi kunde hålla honom vaken till 7 så han får sova två gånger idag, tar på krafterna att vara på landet! Snälla svärföräldrarna hade plockat hur mycket kantareller som helst till oss och nu e allt rensat och jag ska göra en kantarellpaj till middag! Kantareller är bland det godaste som finns och det smakar verkligen sommar om det!
Nu ska jag ner en sväng och måla i källaren för nu har projektet dragit igång!!

Casper på stranden förra veckan, vi väntar på det fina vädret nu!


Fredag

Vi har vart på lite äventyr, Uppsala i Onsdags, jag hitta inget alls att köpa lite trist och vi stog i parkeringshus i 3 timmar för 150kr.. men det va kul att komma iväg lite! Sen bar det iväg på sommarkväll, kul att se massa folk.. I torsdags sov vi ut, Casper va ju hos farmor och farfar! Sen blev det storhandling och iväg till landetr för att hämta lillen och hälsa på mina föräldrar!

Idag har vi inget planerat, kanske vi river ut källaren!?

Oj va man kan sakna sin trollunge bara han sover borta en natt!


Helt slut!

Casper slockna precis, han är helt slut efter en heldag på Furuvik i solsken. Det har varit hur mysigt som helst, Casper bara älskar djur, alla djur är spännande. Vi klappa getter, åkte i tunnor i vattnet, gick på kängrusafari, käka go lunch på restaurang, titta på dom spännande aporna som va så söta, fika lite i en fin trädgård och gick och gick!
I morgon bär det av mot Uppsala för mig och Viktor, Casper blir kvar hos farmor och farfar, vi blir även barnfria under kvällen och natten så vi ska ut på sommarkväll på stan!


Har inga bilder på den är datorn så det får bli en bild som min bror Thomas tog med telefonen


Bada och plaska!

En eftermiddag på fjärranhöjder blev det och Casper tyckte det va skojigt värre, han plaska och skratta.. Det blir nog fler besök där när han uppskatta det så mycket! I morgon drar vi nog till furuvik och på onsdag till Uppsala för lite shopping, bästa att göra saker så man inte deppar ihop av det regniga vädret!

Casper på stranden för ett år sen:)


Va gör man då da?

Regn ute idag, vi är liksom lite beroende av fint väder för att kunna ut och leka med Casper men man kan ju bli lite blöt också! Vi har i allafall planer på att bada på fjärran höjder badet efter Casper sovit..

Igår va vi på trevligt kalas för Mira, oj så fint dom fixat och superkul va det. Casper gilla presenterna hon fick och hjälpte gärna till att prova dom.

Lite bilder från kalaset, Mira va superfin och åkte hundkärra! (men har inte frågat om jag får lägga upp bilder på henne så det får bli senare isf!)



Tokunge!

Casper vakna toktidigt idag men på nått vis gick vi inte upp förens 8, jag somna välle om mellan vändorna till hans rum! Han var iaf hyper i morse, greja och dona, sparka fotboll och gjorde bus! Ändå har vi hunnit med att städa hela huset även om det ser lika illa ut ikväll igen! Nu laddar vi inför namngivningi / 1 års kalas.. Viktor tvättar bil, casper sover och jag har precis torkat av alla golv i huset! Ska bli skoj att komma iväg ett tag å se lite folk!

Packat lite pantburkar!

sen va det ju tomt i lådan, härligt då kan man sitta där och leka!

efter lunch, somna han nästan i stolen!


Bra Sverige!

Kul att tjejerna vann fotbollen! vi har mest vart inne idag, kikat fotboll, trav och bara vart! en sväng till stan blidde det och köpte present till lilla Mira som ska ha 1 års kalas i morgon! kalas gillar vi så det ska bli kul. Nu ska jag och Viktor spela Wii och Casper sover sött efter att vart vråååltrött ett bra tag!



 

Dagen innan midsommar busa Casper runt i Åstjärn med Wilma!

Här äre lite imse vimse spindel på G!




Latisar

Regn och en sjukling en bakis och en vilding då blir det bara att lata sig inne med vildingen, jag har precis rastat liten ute i boulongerns lekplats med Marie och nu har han däckat för natten! Viktor har feber och är hängig, jag börjar bli lite piggare, fast jag har mått bra hela dagen men lite tröttare blir man såklart när man lägger sig vid 3 på natten!

Hade en rolig kväll med min bästa Marie, vi käka ute och satt på uteservering för att senare skaka rumpan med småttingar... vi börjar bli för gamla för sånt där! men kul va det!

Hitta mammas sminkväska på golvet i hallen,

självklart måste man göra som mamma då!!

 

Jag och marie från igår!

 


Badsväng

Nyss hemkommen från vårvik, var där och myste i några timmar:) Casper är på dunderbra humör och har inte gnällt det minsta idag:) kanske tänderna tagit en paus! Idag ska jag iväg på tjejkväll med marie käka ute och bara vara:) Hoppas Marie vaknat upp från gårdagen och mår prima ;D

SolCasper


Veckan går..

Casper har både haft feber och kindtänder som spricker igenom långsamt långsamt! Det har även blixtrat och dundrat i Gävle! Idag har det vart fint men lite svalare. Vi åkte en tripp till Högbo, ett finfint ställe, dit åker vi igen, både trevligt för dom små och för oss större.  Casper lekte av sig lite och fick knata en bra bit, nu ligger han och sover (förhoppningsvis) och vi ska starta grillen, efter grillningen blire en sväng på stan det är ju sommarkväll med uppträdanden å se på folk är alltid kul! När vi kommer hem blire fotbollskväll! på med Sverigetröjan och hejja!

Lite bilder från Högbo


Helgen

Haft en fin helg, lungt å skönt i Lördags och igår kom bror min på besök, han tog massor med kort på Casper så jag hoppas vi får några fina kort sen. Borde bli några bra då han jobbar som fotograf!
Idag vakna casper halv 9 men gick precis och la sig igen, han är lite varm så tror det kan va lite feber igen.. kan ha vart för att han skulle plaska i sin pool hela dagen igår. Är han pigg när han vaknar åker vi nog på en tur till Högbo och kikar lite djur och leker. Nu ska vi röjja i källaren för snart ska vi inleda projekt göra gästrum/biorum!!

Kvällsmys i soffan efter att vart modell hela dagen!

 


Några timmar kvar

Ja nu räknar vi ner timmarna för snart e det semester för hela familjen! Viktor slutar nog tidigare idag, sen har vi han hemma i tre veckor. Härligt väder idag också, så det får nog lov att bli en grillning med lite bubbel ikväll!
Nu under morgonen har vi vart på en svettig promenad till Konsum och köpt frukt, frukt och frukt, så tror det blir lite frukt till i kväll ;)
Igår hade vi en heldag med Sandra och Colin, dom lekte och for runt, Casper hann knappt sova alls under dagen men trevligt var det och ska göras om snart igen:)


Sol igen:)

Härligt att sommaren är tillbaka, vi har ju mest bara vart ute hela dagen, först en tur till lekparken sen har vi busat och myst utanför oss hela dagen, jag Anna och Casper! Jättekul att få sällskap så där hela dagen, speciellt nu när Viktor jobbar över varje kväll, blir lite ensamt då!

Casper Har en kindtand påväg, svullen i hela överkäken och en liten pigg sticker fram, men snälla låt dom växa fram fort nu då! Att han ska få så ont av dom, så dumt!


Tokarna, Casper skratta så han nästan grät, fick även med det på film idag!


Onsdag

Casper sover och jag tänkte fixa mat, kvällsmat! Så mycket lättare att göra sånna saker när han sover, idag ska vi nog hitta på nått me Anna, som vi även spontan dejta igår!

 

 

Nu längtar jag tills det blir semester!!!

Viktor och jag i Göteborg för två år sen, tokar som vi e!




Fix

Casper sover och jag har hunnit med en hel del, lagat massor med spagetti och köttfärssås så att det räcker till madlådor åt hela familjen, fick även för mig att baka, brukar hända en gång i veckan nu när man är mammaledig! Kärleksmums fick det bli idag!
Inget planerat för dagen så det blir nog lugnt, små plock här hemma och några till promenader och lek blir det nog. Nu ska jag vänta på att grabben vaknar...

 


Lugnt och härligt

Casper hade en riktigt dålig dag igår men idag va hans grinighet bortblåst, har mestadels bara vart nöjd med allt idag, härligt, kanske denna gnällperiod är över!? Vi mötte upp Johanna och Cindy vid favvo lekplatsen där han fick leka av sig, sen gick vi hem till oss och myste ett tag, lugn och skön dag.
Viktor jobbar över en del i veckan igen, men nästa vecka har han semester himmla mysigt ska det bli!

Nu blire lite middag, Casper har lagt sig något tidigare än vanligt men han behöver massa sömn!

Invigt sin pool

Det va ganska kallt tyckte Casper, men den värmdes upp ganska snabbt i värmen som vi hade i lördags!

Lite bilkörning e aldrig fel!



Lite bilder

Lägger bara in några bilder (från ena kameran) från helgen, vi ska kika film nu!


Lite bilder från hemlingby

Nya skorna på sig, dom va snabba och bra!

Klättrar i nån hinderbana



Gulligull!

En långpromenad genom stan och söder för att sen gå tillbaka hem igen, varför, jo för att Jeanette har hämtat nyckeln till lägenheten, vi tog en lunch på stan och sen gick vi å kolla på lyan på söder å sen hem igen för en kaffe! Kul att träffa Jeanette igen å Casper tokgilla henne, bara kramas och busa med henne:) Nu ligger toktroll och sover och Viktor har precis kommit hem! Ny dojjorna till Casper landa i brevlådan idag, så nu ska vi snart ut och gå i fin-skorna (håller sig fina nån dag förhoppningsvis)

Finaste trollet har ätit potatisgratäng till lunch!


Blä för rutiner!

Just nu går det dåligt med caspers rutiner, en vecka fungerade det strålande med att han vakna mellan 8-9 somna om vid 11-12 sov till 14-14.30 och somna igen vid 19.00. Nu vaknar han tidigt på morgonen och blir ju så trött och grinig hela dagen.. idag vakna han vid 6 och jag lät honom somna om vid halv 8.. sover än, klockane snart halv 11! Han e trött, jag vette tusan hur det ska bli med rutiner, jag lägger ner det ett tag!

Idag ska vi iaf träffa Jeanette som ska hämta nyckeln till lägenheten och bli Gävlebo i höst och framöver:D Väldans glad över att få hit en sån underbar kompis! Sen blir det fredagsmys med tacos å kanske lite rödvin, det e jag värd!

Mitt bustroll, min klätterapa, mitt allt, hur busig han än kan vara så finns det ingen som är mer perfekt än Casper för mig !


RSS 2.0