Mjöölk

Casper blir nog som sin pappa, en liten kalv som älskar mjölk. Han har blivit mycket sämre på att äta, några tuggor å sen e allt lixom äckligt, två klunkar välling sen räcker det.. vet inte om han blir mätt eller vad det är.. Men mjölk det e hur kul som helst att dricka!

Idag har jag haft intro på min nya kurs, anatomi och fysiologi. Första föreläsningen hade vi också, en om cellen. Kommer bli en rolig kurs, men det är mycket att lär sig. Å några tentor och seminarium på det! Jag e jäkligt glad för att jag börja plugga igen å ångrar ingenting det är hur kul som helst å jag önskar jag kunde stanna tiden lite..

Nu till morgonbilderna på vår kalv Casper!



Kul med mjölk

mjölken bara rinner


Plask plask

I morse bestämde vi oss för att ta ett morgondopp i Valbo på babysimmet:) Jag å casper vakna vid halv 7 å hämta upp Viktor vid 8, sen gjorde vi oss klara å åkte å bada vid halv 10. När vi hoppa i bassängen blev Casper toksur å små grät... jahopp han e välle trött, kul, då e det välle bara att klä på oss å åka hem.. Men vi försökte roa honom å få han att förstå att det här e superkul... 5 minuter senare va det en liten Casper som plaska och skratta som bara den så vi blev kvar ett bra tag :) Mysigt värre! Nu ligger han å sover, han blev tröttar än tröttast! När knoddas vaknar ska vi iväg å kika på möbler, vi har sett en superfin soffa:)






Lite suddiga bilder men det blev iaf några :)


Slappis dag:)

Idag är jag lite småsliten efter en kväll hos Johanna som fyllde 25:) Hade välle inte tänkt att vara borta hela natten men kom inte hem förrens halv 3... tiden gick snabbt men jag skippa heartan iaf å det va nog tur det! Skidor på tv idag och bus med Casper dagen lång blire:) vi kommer nog avsluta dagen med lite tacomys och film:) Casper har börjat tokdräggla igen så kan det vara en till tandis påväg... suck! Idag har han även fått syn på Wii konsolen å börja trycka på dom knapparna hela tiden han är så pillrig me allt:/ undersöka och testa allt!

Bustroll


Tar helg!

Klockan är lite över 9 å det är fredag å jag e klar med uppgiften jag ska lämna in på Måndag:) Gött, nu får jag njuta av en riktig ledig helg!

Igår åkte Viktor slalom"tävling" med jobbet, så jag fick över min favvo på middag å torsdagsmys, Casper va glad å busa som en tok med marie sen däcka han vid halv 8 å vi fortsatte kvällen med efterrätt och popcorn!

Jag å Viktor är grymt sugna på att göra om mellanvåningen nu, kök, vardagsrum och matplats så om vi får tid ska vi kika på kök idag!

det här bordet som tidigare var vitt har jag målat till casper:) e så kul att fixa å dona med sånt!

Nu ska jag beställa tyg å sy gardiner och kuddfodral:)


Plugg pågår:)

Vakna vid halv 7 å har käkat frukost med grabbarna, vart ute på prommis i 27 minus med Wilma som var tokrädd för nått så vi fick byta håll. Nu sitter jag här framför datan igen å ska påbörja en ny dag med uppgiften som går sisådär om jag ska vara ärlig, måste börjat på fel sätt...

Igår hade vi Barnvakt en stund på kvällen å hjälp av en stark tjej så vi fick bort lite skrot från källaren:) åkte till tippen två vändor å nu kan man nog gå där nere igen! Sen blev det hamburgare på kvällen, längsen jag köpte hämtmat nu, men det e smaskens!


En gla kille!

Casper har hållt igång dagen lång, öppnis på morgonen med massor av bus med de andra bebbarna, riktigt kul att följa med! Sen har han busat som en tok hela dagen utan nått gnäll och gråt, sånt gillas! Jag har försökt mej på lite plugg men det blev lite krångel! annars har dagen vart toppen:)

Om man har tur hjälper casper till att städa då blir det hela mycket roligare:)


Hel vecka hemma

Idag har jag vart i skolan å vi har gjort klart den andra gruppuppgiften, nästan klar iaf:) Den första uppgiften fick vi tillbaka idag med massor av beröm på:) det va ju gött! Resten av veckan ska jag spendera hemma med en hemtenta, ska faktiskt bli riktigt kul! I morgon tänkte jag passa på att hänga med till öppna förskolan me killarna å se om allt är sig likt:)
Jag har sen igår haft så konstigt ont i magen, vart frusen och ont i kroppen men det känns som det håller på att gå över nu även om magen känt som den vänts ut och in :/ Nä nu måste jag vara pigg å glad om jag ska kunna prestera lite!


Morgonmys


Blogg sen Plugg

Sitter nu vid mitt nya skrivbord som är helt perfekt för mig:) Det va lite värre att skruva ihop men det mesta gjorde jag själv :) Igår va vi en sväng till Valbo hitta inte speciellt mycket men Casper fick sig ett par söta "skor" å nya pyjamasar, det behövde han!
Idag ska jag ägna mig lite åt plugg å hoppas jag får nått vettigt gjort, å kvällen bjuder som vanligt på Solsidan och Wallander:)




Casper står å Pysslar i hallen i sin nya pyjamas med häng!


sover sover sover!

Ja det e bara jag vaken killarna har inte pallrat sig upp än! Igår hade vi en toppendag med familjemys och middag på kvällen med Caspers Kompis Albin å hans fina föräldrar:) Idag ska jag iväg å hämta mitt skrivbord jag bokade på Jysk för några veckor sen, nu har det kommi in igen! Då kanske man får nått gjort nästa vecka för det är inte lätt att plugga hemma med killarna, man vill ju lixom bara leka me dom då!

Såhär sov dom på BB, <3


Slappt

Två dagar hemma å man får inte mycket gjort i skolväg. Kommer troligtvis hinna med skolan rätt bra även om jag latar mig mkt just nu:) när det väl gäller kör jag järnet:) Har ju faktiskt suttit och skrivit två sidor idag av de 4 sidorna jag ska skriva på uppgiften:)
Casper är förkyld och matvägrar mer eller mindre.. fått isig lite frukt och yoghurt det andra får man lura i han.. Han var iaf iväg och träffa en av sina flickor idag, idag vare Elin som i övrigt föddes samma dag som Casper å dom blidde kompisar på BB:) Hon kan minnsan gå hur bra som helst trotts att hon e ett huvud kortare, casper däremot stapplar fram med sin rullator;) haha

Nu har vi haft en kväll utan Viktor å vi har myst och snorat ikapp i soffan. Han har äntligen lärt sig att ta sig ner för soffan:D för bara några dagar sen kröp han rakt ut och ramla:P Viktor åker skidor i kungsberget, nästa vecka skulle han tydligen vara med på nån slalomtävling där med jobbet:)




Min lilla trollunge


Hans nya tänder där uppe:)


1-åringen

Jag har haft fullt upp den här veckan, mycket i skolan och kalas har stått på schemat! Igår på Caspers födelsedag kom våra kompisar över på lite tårt-kalas! å så mycket fint han fick av dom, tack så mycket allihopa:)

Idag har jag vart hemma och pluggat, inte blivit så mycket med plugg utan jag har mest gosat me Casper och dansat lekt och busat:) Mot kvällen har han blivit kinkig å käka knappt nått till middag.. han e vrålsnorig och kli i tänderna också.. jaja hoppas han kryar på sig.. han verkar inte vilja somna där uppe heller, hör han lite smått... tur att man pluggar så man slipper va uppe i natt ;D

På morgonen fick han öppna paket från oss<3

Viktor tyckte han skulle ha ett snickarset

Öppna paket med Lina och gudmor

 

Mumsa småtårtor

Några  av presenterna casper har fått:) tack allesammans ni e för goa:)


Hade ont för ett år sen

ÅÅ jag önskar jag fick uppleva det hela engång till:P det va verkligen den bästa dagen i mitt liv den dag då casper kom till världen:) För ett år sen hade mitt vatten gått nu, vi åkte in till förlossningen men inte trodde vi att vi skulle bli kvar där men det blev vi å hela natten kämpa vi och vid halv 4 kom ju vår guldklimp:) det va grejer det, nu har vi en sån fin pojke å snart e han 1 år:)

Jag kommer tyvärr spendera hela morgondagen i skolan men han ska få firas ordentligt igen på kvällen då kompisligan kommer över:)





Vår fina, bara någon timme gammal


Där låg han å myste innan:)


Kalas!!

Idag har det firats här hemma, lillkillen börjar ju bli stor å massor av fint har han fått från släkten:) Casper har vart glad och blev väldigt pigg efter tårta och mellanmål så han röjde hela eftermiddagen, nu har han slockant för en stund :)

lite bilder från dagen :)


Väntar på att få hugga in

mums med tårta

Glad kille:)

Öppnar presenter

kryper runt me sin bandyklubba:)


Sol och bak

Inledde denna fina dag med en promenad i solen, Casper åkte pulka och stormtrivdes så det blev en ganska lång promenad:) Nu ska jag baka å fixa och dona här hemma för i morgon blire det första 1års kalaset, då för närmaste släkten:)



Bvc

Idag har vi vart på ettårs kontroll på bvc, Casper vägde 8800g och 76cm lång han fick även vaccin å va så duktig så:) Så nu blir nästa koll vid 18 månader om det inte är nått speciellt:) Nu kör vi på med semperdroppar och mycket smör och lite fibrer, hoppas det blir skillnad:) de 4 tänderna där uppe är nu framme så vi hoppas han börjar tugga lite mat snart ;)

Inge mer skola den här veckan, bara hemmaplugg, Gött! Tyvär har jag en förkylning på G, ont i halsen.. men men det a ju ett tag sen man var förkyld så det va välle på tiden:)


Viktor busa me casper i morse, en boll i pyjamasbrallorna


Plugg veckan lång!

Ingen rast å ingen ro här ska det pluggas, å jag har nog spenderat minst 10 timmar med plugg idag, det är kul, jag trivs å  har supergoa klasskompisar:D Idag har vi lekt patienter på förmiddagen, bli matad, få blöja åka rullstol bli tvättad ja sånt som sjuka männsikor måste göra.. det är bra att se hur det känns, även om man har lite erfarenhet själv.

På Torsdag blire bvc med lillen ettårs-kontroll. Ringde även idag till bvc (igen) då casper e kass i kistan fortfarande:/ men tydligen kunde det vara envisa infektioner som gjorde han dålig, ska prova med mkt fett i maten, semperdroppar och noll fibrer... vi får se om det hjälper!

Godnatt:)


Tittut tooksson


Måndags morgon

Hela familjen ska käka frukost tillsammans klockan 9:) Vi sov fram till halv 9, härligt! kaffet står å puttrar å det finns nykokta ägg, fy fan vilken härlig Måndag:) Senare blir det en sväng till ikea sen ska jag hinna me lite plugga oxå, det mesta (allt) fick jag klart igår:D



Inte van

Att vara helt själv hemma tillhör inte längre vardagen, när casper inte är hemma vill jag gör så mycket så möjligt, sånt som inte annars hinns med. Men oj va tiden går långsamt jag har hunnit me typ allt, nu ska jag läsa sista i boken å jag har unnat mej en latte från vår kära Tassimo, undrar när killarna kommer hem?! Ikväll blire Solis och Wallander, hoppas man håller sig vaken:)


Tomt utan mina busfrön


Muuuums:) Dom blir så fina oxå:)


SöndagsPlugg

Casper tyckte det va dax att kliva upp halv 7, jag å han käka grötfrulle, som är en megafull skål med fruktgröt, sen va han nöjd å fick sig ett morgonbad. Vi väckte Viktor å sen åkte dom iväg till Åstjärn så nu e man själver, jag ska försöka motivera mig själv att plugga! Har hittils tvättat, vikt tvätt, bäddat rent och funderar på om man kan dammsuga eller om det är för tidigt;) Nää nu ska jag öppna mina skolböcker å fixa det där medans det e lugnt i huset!



Igår slog vi till på en tvårättersmiddag med kyckling inbakad i massa gott, hasselbackspotatis och vitlökssås å till efterrätt blev det cockladmousse med daim och kaffe smak, mums!


Nu e det bara mys

Nu har jag slagit ihop böckerna, jag orkar inte, så trött, skyller på vädret! Nu tar vi helg, god mat och massor med mys:) Casper han sover sin eftermiddagslur, som är väldigt sen nu för tiden, tror nog den försvinner snart å bara blir en mitt på dagen:)

Här har ni dagens lilla Casper





Dålig tidsplanering

Tror jag ska börja göra som Viktor ställa klockan på tio minuter innan jag ska gå hemmifrån! Nu har jag vart vaken i över en timme å jag har hunnit med det jag ska göra men det är en timme tills jag börjar så då får man sitta av tiden, klaant! Halvdag i skolan sen blir det plugg hemma och fredagsmys på det, PartyMarie kommer över å käkar tacos med oss:) 

Ha en findag :)


Nu blire kvällsmys

Jag är helt slut i skallen nu, två lååånga dagar i skolan har gjort mig super trött, behöver nog plugga men jag orkar inte å då är det ingen idé. Hinner ju knappt mysa nått med casper nu så jag tar all tid jag kan på kvällarna å myser å pussar på honom. Ikväll va han mega trött, bara sovit en gång vid 11 idag så jag blev tvungen att lägga han tidigt:( Killarna hade vart på stan å träffat en annan pappa från gruppen å hans dotter, superkul att Viktor håller kontakt me gruppen dom va även på öppnaförskolan i Tisdags:) Nu är det mindre än två veckor tills Casper fyller 1år!


Badkillen

Efter en lååång dag i skolan hitta jag killarna i badrummet å Casper skulle badas, plaskplask och bus, sluta med att hela casper hamna under ytan, tokunge! Han slockna fint för en halv timme sen, han e hur lätt som helst att lägga nu, hoppas det håller isig. Nu håller viktor på å målar tak i källaren å jag sitter å kikar på halv åtta hos mig:) Jag e trötter idag men imorgon är det ännu en lång dag, 8.30-18.30 i skolan... jaja det är ju faktiskt kul att plugga:) hoppas jag får käka lite frukost med mina pojkar iaf:)


Plask plask


RSS 2.0