Snart nytt år

Det gäller att hinna med saker när det snart är slut på året, idag har vi tillbringat förmiddagen i Hemlingby där vi grilla korv och sprang runt och småfrös. Eftermiddagen bjöd på rea-shopping med Marie, så nu har man fyndat en del iallafall. Kläder till en tjockis som kommer bli ännu större  är inte kul att hitta. Hatar verkligen att bli så rund, inget passar men gravidkilona hoppas jag rasar av mig efter liten kommer precis som förra gången...
I morgon ska vi till Madde, Henrik, Albin och Elsa på nyårsfirande, väldans kul då vi inte hade tänkt fira speciellt mycket alls. Men när dessa godingar ville att vi skulle komma över så är det självklart man tackar ja:) kommer bli hur kul som helst, sitta hemma kan man göra nån annan kväll;D

Tack svärmor, hur söt som helst, min lilla goCasper, ska jag ha på ett halsband sen:)






Så var 2011

Tänkte dra ihop en snabbis av året som varit:)

Januari

Jag och Viktor firade in det nya året med skumpa och gomat, några dagar senare fick vi den äckliga magsjukan. Vi var på storebrors begravning  i skellefteå <3 :( ..... Viktor hoppa på pappaledighet och jag blev antagen till Faluns högskola, en vecka senare börja jag sjuksköterskeprogrammet på Gävles högskola och träffa massa nytt folk :)


Februari
Denna månad rullade på med massor av plugg och en liten Casper fyllde 1 år.


Mars
Vi börjar planera för att rusta kök och beställer ett nytt fint kök från Kvik. Mamma min fyller 60år och vi firar henne i Sälen där vi bor i stuga över en weekend.


April
Vi rustar på med kök, vardagsrum och matrum. Hela huset är en arbetsplats:/ Våren är här och Casper har börjat gå för fullt.


Maj
Vi blir så gott som klara med rusten och vi myser på i vårvärmen, hade en hel del tentor.



Juni
Jag gör dom sista tentorna sen går jag på mamma-ledighet igen. En del besök i lekparker, furuvik och stränder.


Juli
Viktor har semester och vi hitter på lite dagliga aktiviteter, vi hann även med lite party då vi fick lite barnvakt. en härlig månad helt enkelt.


Augusti
Jag fick reda på att lillebror ligger i magen och gror jag undra varför jag mått så konstigt under några dagar. Vi hälsa på, på landet och i malmjärn och skolan drog igång igen. Vi rusta även källaren till ett biorum.


September
Casper Börjar på förskolan den 5 September, allt går fint och Casper älskar alla leksaker speciellt cyklarna. Jag börjar min praktikperiod på lungavdelningen på Gävles sjukhus. '


Oktober
Höst igen, vi besöker Akalla och får finbesök av Wilma och Simon.  Månaden rullar på väldans snabbt.


November
Vi får se lillebror på ultraljud, jag fyller år och får en ny fin mobil.


December
Vi åker på julmarknad på Furuvik ett antal gånger, bokar en resa till Fuerteventura firar jul i Åstjärn. Ett bra slut på ett fint år:)


Tack för en finfin julhelg

Julen har vart toppen och nu återgår vi till vardagen dock är hela familjen ledig (jag har bara endel plugg jag måste ta tag i) så vi ska mysa i kapp nu i några dagar:) Vädret är ju bra tokigt, känns som en vårdag fast det är lite storm. Har vart å hälsat på bästa Marie nu på förmiddagen och Casper fick sig fina klappar:)

Tre nätter sov vi i Åstjärn och Casper fick 100% uppmärksamhet hela tiden, som han njöt när han fick farfar att springa runt med traktorn varv efter varv i huset:)  sen var det bara att gå på nästa som skulle skjutsa runt honom på traktorn. Han gick och la sig halv 10 varje kväll, han hade helt enkelt inte tid att sova... Men tur som vi har slockan han så fint klockan 7  här hemma i går kväll! Casper fick massa fina klappar av hela släkten, Tack och tack!

Precis tagit sig ett julbad

Jultomten hälsar på och Casper gillar tomten och hämtar så gärna sin klappar

Julmiddag  med massa gott:)

Casper åt prinskorvar som en tok :)

 

Har mängder av bilder från julen men det får komma en annan dag för det gick så trögt att få upp bilder:)


God Jul

Nu är det snart dax att bege sig till firande av julafton i Åstjärn. Jag har inte hunnit med mkt alls då casper vakna med feber!!! dumma dumma feber gå bort till i morgon så vår fina lillkille få fira en jul frisk nån gång. Förra julen hade han öroninflamation och vi tillbringa mesta delen av julhelgen på sjukhus, då de aldrig såg va det var för fel på han. Som tur är ligger febern än så länge under 39 grader så vi håller tummarna på att det bara är tänderna som gör att han har feber, då han dreglar som bara den!

Nu ska jag packa ihop lite grejer och röja undan allt stök här hemma.


Hoppas ni alla läsare får en underbar julhelg, God jul från oss!


Kanske?!

Nu har jag blivit sugen på en ny vagn, bugaboo donkey är typ omöjlig att få tag i begagnad nu men kanske att det finns till i vår. Nu är jag sugen på en icandy peach eller en icandy pear. Två vagnar där barnen sitter på rad och vagnen kan även användas som singelvagn... dom vagnarna finns ute begagnade för ett hyfsat pris iaf:)

Snart ska vi skriva rim på julklapparna och dricka glögg och käka peppisar:)

Å ett stort tack till Anna panna för massa fina böcker till Casper i julklapp, vi älskar böcker!






Det här är några varianter man kan ha icandy peach blossom på.
Jag har inte alls gillat det där med att dom sitter på rad men jag känner ändå att den här vagnen borde vara väldigt smidig och jag tror inte det blir super ofta som vi i längre stunder behöver ha båda delarna samtidigt men det finns alltid möjlighet!
Har man med babyskydd får man bebben imot sig.

Två dagar till julafton

Vi har nedräkning, nedräkning till att hela familjen ska mysa tillsammans i en vecka och fira jul i Åstjärn med släkt. Även nedräkning för att jag ska kunna lägga skolarbete åt sidan!
Igår va jag på stan och käka middag med Anna och Marie, på så sätt får jag komma bort ett tag från vardagen och snacka massa strunt med flickorna, hitta även en del på HM:s rea till Casper, såklart ;)
Ikväll blire att handla julmaten och packa för att tillbringa helgen i Åstjärn, Casper kommer troligen gå på dagis i morgon också, dock vare bara han och en till som skulle gå men jag känner att det vore toppen om jag kan plugga på förmiddagen då han ändå kommer vara bort två veckor från dagis och jag verkligen behöver ta igen dessa två veckor. Nu äre slut på lunchpausen och massa plugg står på schemat!

Läsa Mama tidningen är alltid lika spännande tycker Casper

Å jag tyckte det va lite spännande att den där granen har två ljusslingor.

Jag undrar hur dom fick upp dom där..!?


Varför dessa perioder?

Det kanske är tur att det är perioder som barn är dryga/ Super duktiga i. Just nu är Casper i perioden jag bestämmer själv när jag ska klä på mig /klä av mig. Tar man av pyjamasen så är det fel, han kan bli så förstörd så han inte vet vad han ska ta vägen. Samma gäller när overallen och allt annat ska på, det är ofta en kamp, Casper gråter, skriker och försöker med alla medel få av sig overallen och skorna medans jag kämpar åt andra hållet. Det är tufft men ofta måste bara overallen på speceillt när man har tider att passa. Nu är han dryg på förskolan också när overallen ska på nått som aldrig har vart något problem.. Istället är Casper nu väldans glad hemma,  (även på dagis), leker mycket själv, lätt att lägga, myser som tusan när han får åka vagn och käkar bra med mat. Men som sagt det är nog en period som går över och i morron kanske problemet ligger i att Casper vägrar somna?!

Hur som helst kan man bara var sur på honom i två sekunder för vem kan motstå den här söta krabaten

I morse när vi var påväg till dagis, han älskar verkligen att mysa ner sig i vagnen!


Bra med bubbel

Jaha, det där med halsbränna och illamående blir det bara sämre med men jag drar mig för att käka medicin. Har istället börja överkonsumera kolsyratvatten och det funkar superbra bara man dricker det typ jämt. Kvällar och nätter är värst, igår mådde jag piss när jag låg och kika tv. Men det är värt varende sekund av illamående för att om 4 månader kommer vår nästa prins:)

Info från blimamma.se

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt. Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper. Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.


Furuvik

Det blidde en tripp till, till Furuvik, Casper älskar djur och karuseller så det känns som en ett lagomt dyrt nöje. Tyvärr regna det mest hela tiden men vi trottsa vädret och åkte både karusell, red på ponny och kika på tomtar. Casper va tokglad hela dagen så vi har haft det kanon:)

 


Helger

Dåligt med bloggande, japp! har ingen lust men det kan bli ändring på det. Fredag igen och vår underbara son har vart på kanon humör så man blir så lycklig, dock e jag grymt trött ändå. Nu ska vi ha Fredagsmys med lite fruktsallad och wii spelande:)
Lillen där i magen vänder och vrider på sig och växer i en väldans fart, det drar och gör ont i livmodern lite då och då men det är underbart att se magen hoppa lite här och där, sprattelbebis. Bebbe är snart 23 hela veckor och i början på januari blir det mätning av magen!

en ritande gofis i farten


Kap

Idag har jag och Marie gått på stan, jag skulle försöka hitta lite inför resan, lättare sagt än gjort, inte mkt sommarkläder i affärerna... Men på stadium hitta jag ett par badshorts som tydligen var sänkta eller fel-märkta då det stod 150 men jag fick dom för 50kr :) Även ett par sandaler nersänkta 50% som jag fick för 90kr:)  sånu är Casper hyfsat klar för resan, ett par sportskor och lite sommarkläder sen så!

I morgon blire det förskolan för Casper, tror han kommer bli gladare än gladast!

Förra helgen på Furuvik när Casper kika på sina älsklingar:)


Trött å grinig

Vår dag har vart helt okej men vi har haft en liten som vart på lite halvkasst humör. Sovmorgon fick vi i alla fall och det tackar vi för:) Casper har utslag över hela kroppen, små knottror, kan det vart 3 dagars febern han hade som övergått i nått sånt.. 
Idag har jag lagat gryta till middag, väldans gott tyckte både jag och Viktor, det blir nog fler gånger, har man bara tid att vänta på att grytan ska koka i ca 1h 30 minuter så är det väldans enkel rätt att göra.
Nu står en fruktsallad och väntar på oss vid 8 ska vi kika på en film Viktor laddat ner och förhoppningsvis orkar jag se hela filmen.

Busunge

Slockna vid 5 när jag skulle fixa iordning mat, det tar på krafterna att vara dryg

Efter middagen och byte av blöja 76 blev det mys med dom bästa nämligen Pappsen, nallen och vovven,

i dag var jag ingen favvo tydligen :/



Febern håller i sig

I natt hade Casper hög feber men i morse var den som bortblåst, vi busa och myste hela morgonen, tog oss en liten kort pulkatur och sen var det dax för lunch och vila. han vakna upp som en solstråle utan feber och vi busa fram till halv 4 då vi la oss och kika på barnprogram, vid kvart i 4 va han stekhet igen! så alvedon och bums va Casper tillbaka på banan igen... Dock är det nått som spökar för han kommer upp i så hög feber...

Jag har precis skickat in mitt individuella skolarbete så nu är det helg och jag tänkte lägga mig i ett varmt bad och njuta!


Lilla plutten

Casper va lite varm när han vakna men han var pigg och käka bra, tänkte lämna honom på dagis men när jag bytte blöja kika jag tempen 38,4grader näähepp. Viktor kom hem vid nio så jag kunde springa iväg på redovinsing till 12. Dom hade busat på och vart ut en sväng men när jag väckte honom vid halv 3 var han varm, satt bara och skaka i soffan var vinglig och väldans trött. Han drack två muggar med yoghurt (som tyvärr kom upp) å sen steg febern till 40grader :( Efter lite alvedon vid 4 piggna han till och käka tre portioner korv stroganoff och gick runt och snacka, nu ligger han i sängen och sover och jag har nog aldrig fått så många godnattpussar som idag, Viktor blev nästan svartsjuk! I morgon är det välle jag som ligger där med feber;) Casper och jag blir hemma resten av veckan och jag får plugga lite på kvällstid!


Vår lilla sjukling

 


 

 

Denna dag tänker jag lite extra på min kära bror som lämna oss för ett år sen,

du är saknad, extremt saknad<3

 


Fuerteventura

Nu har vi bokat en resa får vår lillfamilj, vi ska till Fuerteventura, Corralejo :) I början på nästa månad sticker vi om allt går som planerat, nu gäller det att planera, Sommarkläder till Casper, Pass måste fixas, hur gör vi med vagn?, jag måste plugga som en tok, för jag missar en del. Ja nu gäller det att planera!!!

Men jaaa, jag längtar, ska tydligen va en superfin strand, Hotellet vi bokat har ett fint poolområde, lekplats och allt sånt man behöver för en barnfamilj! Vi håller tummarna för att vi håller oss friska!

Impuls familj nr 1


Mys helg

Helgen var verkligen toppen, vi hade fullt upp med julbak och julmarknad på Furuvik. Fick även träffa min bästa Marie både på Lördagkväll och Söndag då hon släpa med sig sin kille på Furuvik med oss, väldans trevligt! Casper bara älskar Furuvik, han tokälskar aporna, det bara spratt i hela kroppen när han kika på dom. Casper fick även åka karusell med bästa gudmorsan, klappa getter, kika på tomtar och busa runt en hel del.

Denna vecka består av massa hemmaplugg och en redovisning, det känns bra just nu, bara jag får tag på två böcker så blir jag nog klar med min uppgift rätt snabbt!  Nu siktar vi in oss på en resa i början på Januari, hoppas det kommer funka med skolan! Jag har iallafall hittat et perfekt och billigt hotell för oss och endast ett rum kvar så ikväll måste vi bestäma oss!

Casper somna hos pappsen igår efter lunch, mysgrabbarna mina!



Julbak pågår

Casper är nyklippt och har precis bakat 4 plåtar med pepparkakor med sin pappa:) själv håller jag på att koka knäck och har gjort chokladklubbor, igår baka jag lussebullar. I eftermiddag ska vi till Furuvik på julmarkand och titta på aporna, så jag hoppas caspers strålande humör håller i sig för aporna älskar han!

Pepparkaks-Casper blev ruffisg i håret efter han satte på sig mössan när han va nybabdad

 


Glad och Go

Här hemma har vi julpyntat en hel del, granen är på plats och en del gardiner är bytta. Vi har smaskat glögg och pepparkakor, Casper och Viktor käkar med ädelost på, jag får dock nöja mig med att jag får käka det nästa år :) Hela familjen har åkt på dagisbacillerna och vi snorar i kapp. Casper har i två dagar vart på ett underbart humör efter förskolan, lekt och skrattat, pussats och käkat allt han fått,  somnat direkt när vi lagt honom och bara vart så go. Va vardagen blir bra när allt flyter på så fint!
Jag har börjat kika på sista minuten resor nu innan jul, vi är grymt sugna!!!

Morgon-skål med pappsen


RSS 2.0