Sista dagen

Nu har Viktor slut på sin första pappalediga period, ska bli lite skumt att vara ensam i morgon, men som alla säger, man kommer in i det:) helgen har vart lugn med promenader med våra små gullungar å i morgon väntar nästa besök med BVC, får se om lill trollet lagt på sig några gram :)

vi tränar vår Casper att sitta, det går bra tycker vi ;D


Lördagsmys

sitter i soffan å gosar med lilla plutten som ligger och myser i sin pyamas, idag är det mys morgon för honom:) Han ligger å kikar väldigt mycket nu dom senaste dagarna å man ser att han börja fästa blicken lite, e så kul att se att det händer grejer :) Igår tappa han navelstumpen, så nu e magen så sööt:)
Lill skiten har börja få ont i magen på kvällarna skriker å skriker.. men när han somnar e han tyst hela nätterna svårt att veta va man ska göra, ska nog prova sempers magdroppar.. nää nu ska vi mysa vidare:)




Stor kille med solbrillor


oj va tiden går

Snart har Viktor slut på sina pappa-dagar, känns inge kul alls. Jag tror nog att det kommer funka ändå, tänker mest på wilma som måste ut på dagarna:) hehe men jag kommer nog ändå vilja komma ut varje dag!
Igår var dom här från BVC, å lilla pyret hade inte gått upp i vikt, han hade gått ner 60 gram, inge mycket alls, men jag hade hoppats på att han hade gått upp till 3 kg, nu väger han 2610 ist.. lillskit! Jag försöker trycka i honom lite mer mat ändå å han värkar tvär nöjd med att vara proppmätt efter varje amning:)


Lite bilder från första badet hemma som han tyckte sisådär om :)






men nöjd och belåten när han var färdig badad :)


skön sovstil ;D

Vår lilla sötnöt har sovit bra i natt också och dessutom vaknat på rätt sida :) han bara ligger vaken å myser här brevid mig:D Nu sitter vi bara å håller tummarna på att dom ska ringa från BVC så vi får väga honom, jag e så nyfiken på om han får i sig tillräckligt med mat!


Så söt när han hittat en bekväm sov position


å det e klart man sover gott när man har en sån fin pyamas:D




Casper fyller en vecka idag

vår lilla goa pojke har liksom redan varit med oss i en vecka, en ur mysig och annorlunda vecka. I morgon hoppas vi på att få gå å visa upp honom på bvc, dom ringde idag men jag missa samtalet, tror det blir vägning å sånt då :)


vår sömntuta


Förlossningen

Jag vet hur spännande det är att läsa om hur förlossningarna har varit och det e många som undrar :) därför tänkte jag bara skriva lite kort om den :)

det hela började med att jag hade haft värkar både fredag och lördag natt som jag skrev i bloggen, men det var värre under lördag natt och det fortatte hela söndagen med ungefär 8 min mellan varje värk, under morgonen gick även slemproppen.  Hela söndagen var jag som vanligt ändå, jag gick på promenad och kika på film, men jag var jäklans trött eftersom jag inte sovit under natten. mot kvällen bestämde jag mig för att ringa till förlossningen för att se vad jag skulle göra, då fick jag komma in dit och dom kontrollera värkarna med ctg i 20 min, hade lite tätare än 8 min då.  Barnmorskan tyckte jag skulle åka hem och ta en "sovdos"  det va piller som skulle stanna av värkarna och få mig att sova under natten. jag var endast öppen 1 cm då..

Vi åkte hem och när jag klev ur bilen fick jag en stark värk, vi gick upp till lägenheten och jag käka lite och ringde mamma, när jag pratade med henne kändes det som att jag kissa på mig, så jag la på och sprang till toan, det bara rann vatten överallt så jag förstog att vattnet hade gått. Viktor ringde till förlossningen igen och dom sa åt oss att komma in med en binda med fostervatten men att vi sen kunde åka hem och ta "sovdosen".. så vi åkte dit å värkarna kom tätare och var intensivare jag fick ligga med ctg igen och efter 45 min kom barnmorskan in och sa att jag hade 5 värkar på 10 min så jag fick aldrig åka hem därifrån utan Viktor fick skynda sig hem och hämta väskor och lämna hunden.  När han kom tillbaka hade förlossningen startat på allvar, jag börja med lustgas direkt när han kom tillbaka.. bara snurra i huvudet, jag både skratta och grät. Tror att klockan var runt 12 när dom kände hur öppen jag var å då var det 7 cm... dom fråga om jag ville ha EDA å jag tänkte att det här ska jag klara ändå.. bara några värkar senare ville jag ha det,  men då var det redan försent jag var nästan helt öppen å bedövningen skulle inte hjälpa då..

Från början fick jag inte krysta fast det kändes som att det var det enda jag ville men när jag väl fick börja trycka lite kändes det så mycket bättre, krystvärkarna blev lite klena när jag skulle sätta igång på allvar så då fick jag värkstimulerande dropp som satte igång det.. att krysta ut honom var betydlig mycket bättre än alla dessa smärtsamma värka innan.. Nästa gång blire EDA direkt! 3.42 kom han till världen och tiden därimellan gick snabbt fast det gjorde lite ont ;D Casper var lite rosslig så det kom en barnläkare som tog med honom till en annan avdelning Viktor fick följa med och kom tillbaka till mig efter en timme då käka vi och jag duscha sen åkte vi upp till vår älskling som redan återhämtat sig bra!

Nu i efterhand så var det inte så farligt att föda barn om man har sån tur som jag. Det gör ont men det är helt klart värt varenda minut med smärta :) <3


Väldigt mörk bild, men här e han precis nykläckt


Mysfika efteråt tyvär inte med vår älskling brevid oss


Här e jag lite lagomt trött men äntligen fick jag träffa min prins igen


hihi, fulmössa


Å viktor ger lilltrollet ersättningsmjölk


gosiig pojke

Vi fortsätter att mysa på och vår pojke är så duktig, har sovit två nätter utan att vara det minsta grinig, fått väcka honom för att han ska få mat så det är super skönt:) igår va han på premiär-tur till valbo, köpte upp massor med handdukar, det behövs kan jag säga:) kläder oxå för den delen, hehe lillen e ju så liten så inga 56 kläder funkar jö.. Nu har vi mormor här också som gärna sitter å myser med honom hela dagen :D


Lillcasper som myser brevid mig i sängen :D så mysigt att vakna å¨se en sån söt prick brevid sig:)




mormor å sötcasper


Mysdag

idag har vi bara vart hemma å myst å tagit det lugnt, å fått lite besök:) men lite lugnt behövs, jag börjar dessutom bli förkyld känns det som :/


Mysdress på men det gick ju inge vdare bara sparka ur fötterna




dagens outfit :D



Farmor med Casper


Carro å Casper:)
 




Fina presenter


Godmorgon :)

Första natten hemma e avklarad hur gick den då? hehe ja lite mer sömn på BB än hemma iaf, beror nog mest på att mjölken bara sprutar ut så det e krångligt med det där nu :/ båda mina sötnötter ligger å sover brevid mig i sängen nu å e så söööta :) Idag kanske det blir premiär tur med vagnen :) men det snöar ju så mkt :/


lika som bär mina killar :D


Välkommen till Världen, vår fina Casper

Ja vår lilla efterlängtade prins kom till världen den 15/2 2010 klockan 3.42.. han vägde  2708 gram och var 52,5cm lång.. hehe lång å smal pojke å världens sötaste prins:D Vi lämnade BB idag på eftermiddagen, skönt att komma hem men det har vart skönt att haft BB som hjälpt oss så mkt, lite läskigt att fixa allt själv nu :)
Tänkte lägga in lite bilder på casper så ska ni få veta mer om hur allt gick till sen :)



Några timmar gammal, å massa kladd i håret


Casper klädd för att åka hem:)

Gääääääsp


I bilstolen hemma i lägenheten för första gången:D


14/2

En speciell dag för många men för oss e det riktigt spännande nu :) idag e det ju den stora dagen vi längtat efter i 9 månader.. Dessutom tror vi han e på G.. kanske inte idag men i morgon kanske:D har haft värkar, onda värkar hela natten var åttonde minut.. Det går tyvärr trögt men jag e pigg och glad.. Viktor e lite tröttare efter den här natten.. haha, jag har hållt honom vaken med mina suckar vid varje värk.. nää nu ska vi ladda upp med makaroner och korv.. :D


En dag kvar till BF :D

Känns som nått e på gång i magen men det kan nog lika gärna vara falskt alarm igen.. har iaf vart vaken nästan hela natten med ont i magen var 10 min.. kanske förvärkar kanske inte.. nu känns det knappt nått igen...  aja det e Lördag å jag har bakat kärleksmums till min sötis :) Nu ska jag nog ta och baka lite kakor också, sen ska vi en sväng till Valbo och håller tummarna på att jag får lite mer ont :D


Förstår inte vårat lilla hjärta att vi vill träffa honom och fira alla hjärtansdag allihopa tillsammans?


Stor pojke

Det verkar som att det kanske inte blir en lillskit iaf, nu hade magen växt och ligger bara lite under normalkurvan :) inga fler besök hos barnmorskan innan lillcasper kommer, utan skulle han dra ut på tiden är det förlossningen som tar hand om oss..så nu e det väll bara att gå å vänta ännu lite mer :) annars har denna dag vart lugn, jag går och småplockar hemma, städar sånt som ingen annan tänker på, typ sopskåpet.. haha å vart på en härlig prommis med min prinsessa:)


 


3 dagar till BF

Strålande fin dag utanför fönstret:) å snart ska jag ut på en tur, först med wilma å sen till Barnmorskan, hon trode det va sista gången sist men nää, sån tur har vi väll inte... Känns som jag redan gått över tiden några veckor.. Men i natt så kändes det som nått var på G igen... fast falskt alarm..
Ska bli spännaden att se om det bara e en rutinkontroll eller om jag får veta nått mer.. :)


5 dagar till BF

Är inne i vecka 40 men jag känner mig knappast mer gravid nu än va jag gjorde i vecka 30, ska det va så lätt att vara gravid?? får väll en hemsk förlossning ist för en jobbig graviditet :/  Idag har jag iof vart helnere, ont i huvudet och trött... men då dyker ju lilla ligan upp å förgyller min dag :D sötnötter, va skulle jag göra utan er? :D
Igår va jag å träffa min gravidkompis, ute och gick med våra wilma hundar, super trevligt, å jag njuter av att kunna göra va jag vill på dagarna, dom går så ruggit snabbt bara..

 


Lite fulbilder på oss från i helgen


7 dagar till BF

Ja bara en vecka till med mage :P eller en månad kvar med magen.. hmms.. har hört att vissa har gått över tiden med 3 veckor.. vi håller tummarna för att han vill dyka upp tidigare:) Idag har det vart en lugn dag med lite städning och snart blire storhandling av mat:)

 
Mina två sötnötter körde lite lets dance i Fredags :D Wilma har lärt sig lite hopp ;D


Helg

Vi hade en super mysig tjejkväll igår med tacos å drinkar, mina drinkar bestod av läsk å blåbär, mums :) var även å shoppa lite bebbekläder igår, blir ju bara mer och mer desto längre han stannar kvar i magen...Men troligtvis kanske det behövs ändå om vi inte ska tvätt varje dag, å det kan vi ju inte för vi har ingen tvättmaskin:)
Idag blire melodifestivalen och mys me kompisar tror jag :)


Sötis body till vår sötis bebbe


Jag å magen från igår :)


Bara försvann

Känslan jag hade igår av att Casper va på väg e helt borta idag, känts precis som vanligt idag.. Tog en värktablett igår kväll för det va sån jobbig värk i magen å sen sov jag som en stock å vaknade utan ont i magen :) känns ju både jäkligt skönt men aa det hade inte vart fel om han kikade ut några dagar tidigare heller :)

I morgon e det fredag igen och helg snart:) blir mys med flickorna i morron, eller jag ska mysa och dom ska festa:P haha :)


En kul Kväll me flicksen för snart 2 år :)


Dagarna bara flyger förbi

Ingen lugn stund här inte :D Har haft en bakdag idag, har även vart ner och lunchat med svärmor :D Å myst med Carro, Lisa och Lina och i kväll blir det fika hos oss:) Dessutom har denna dag beståt av massa ont i magen, va nästan helt säker i morse att idag är Casper redo för att möta världen, känner fortfarande ett tryck neråt men tror bara att han förbereder sig lite granna:)





 Me and sötisen min tokar oss


12 dagar kvar till BF

Å va jag räknar ner nu.. tror inte det hjälper det minsta, tror nog det e bättre att bara leva i nuet, men hur lätt e det? har iaf börja få ont i ryggen/svanskotan, kanske börjar bli dax iaf :) hehe tänk att alla gravida vill ha lite ont på slutet för att känna att det e dax :D många som vill känna förvärkar osv :) På nätterna ligger man å känner efter om det kanske e en sammandragning som gör lite mer ont än vanligt, hehe :) Hemma här e det cool lugnt idag, blir väll lite rensning i skafferiet kanske:)


Magen i vecka 19, jag tyckte den var enorm :D haha vart då lixom? Jag blir glad om magen blir sådär liten igen :D


Ny vecka :)

Måndag igen då :) Går in i vecka 39 nu och Casper räknas som färdigbakad men han känner sig inte redo än :) Har sett på en förlossning på tv nyss.. å va jag grät när bebisen kom.. hehe jag e för tokig nu, såg bara så jäkla härligt ut att få se sin bebbe:)  Men sen när vår lilla plutt kommer får ni gå in och kika på den här länken där kan man lägga in kort på sin bebis medan man e kvar på BB :)




Bilder på sötisLina från när jag å Viktor var barnvakt för ett tag sen :)

 






RSS 2.0